Erdoğan: Baykal'a cevap vermeyeceğim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2008 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal'la seçim kampanyalarına kadar bu defteri kapattım" dedi.

Başbakan Erdoğan, Sivas Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış ve TOKİ 1072 konutun anahtar teslim töreninde, vatandaşların, "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" şeklindeki sözleri üzerine, "Değerli kardeşlerim Sayın Baykal'la seçim kampanyalarına kadar bu defteri kapattım. Hiç cevap bile vermeyeceğim. Hiç. Kampanyaya kadar. Onu ademe mahkum ettik. Hiç cevap vermeyeceğim. Seçim kampanyalarında gerekirse gerektiği zaman gerekeni konuşuruz. Çünkü bu noktada biz rahatız, aldırmayın" diye konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesine fizik tedavi rehabilitasyon merkezi ve onkoloji bölümü açıldığını ifade eden Erdoğan, 48.5 trilyon tutarındaki Sivas-Şarkışla, Gemerek-Sivas 1. tevzi ve Siva 2. organize sanayi bölgelerinin altyapı inşaatının sürdüğünü belirtti.

Daha önce hiç bölünmüş yolu olmayan ana güzergah girişlerinde önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Halep oradaysa, arşın Sivas'ta diyorum. Sivas'ın 2002'de sadece 24 kilometre bölünmüş yolu vardı. Biz, bunun üzerine 330 kilometre ilave ettik. İktidara geldiğimizde uçağa binmeyen vatandaşımız kalmayacak dedik. Haftada iki kez Sivas'a uçak gelirken, dönemimizde geliş-gidiş olarak bu sayı 20'ye çıktı. Şimdi Sivas havaalanımızı uluslararası taşımacılığa açmak için Yüksek Planlama Kurulu kararını imzaladım, ihalesi yapıldı ve 2009 içinde de inşallah Sivas havaalanımız her şeyiyle, terminaliyle, pistleriyle uluslararası taşımacılığa da hazır hale gelmiş olacak. Yol çalışmalarını da görüyorsunuz, havaalanından şehre kadar duble yollar birbiriyle buluşacak ve havaalanına bir bulvardan gidecek. Niçin? Çünkü modern şehircilik bunu gerektiriyor da onun için. Bu adımı da atıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber