Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz: Bu işin soruşturulmasını biz istedik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2008 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, basında yer alan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydının montaj olduğunu öne sürerek, "Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bu işin soruşturulmasını biz istedik" dedi.

Bir gazetecinin, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ses kaydına ilişkin soruşturma başlattığını hatırlatarak, konuya ilişkin görüşlerini sorması üzerine Eryılmaz, yapılanların CHP'yi yıpratmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

Eryılmaz, basında yer alan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydının montaj olduğunu ileri sürerek, "Cumhuriyet Başsavcılığından bu işin soruşturulmasını biz istedik" dedi.

Mahkeme kararlarının da çok açık bir şekilde olayın düzmece ve kasetin montaj olduğunu ortaya koyduğunu iddia eden Eryılmaz, "Olay, AK Parti'nin yolsuzlukları kapatmaya çalışması ve gündemi saptırmasıdır" diye konuştu.

Tüm haklarını yasal yoldan takip ettiklerini, gerek CHP İl Başkanlığı, gerekse CHP Genel Başkanlığı tarafından kurulan komisyonlarda konunun takip edildiğini belirten Eryılmaz, basının, tarafsız ve doğru şekilde kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Alaaddin Varol da Eryılmaz hakkındaki ses kaydıyla ilgili soruşturma açılması istemiyle Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını belirterek, "Çankaya Belediyesinin aldığı mahkeme kararı belediye başkanının aklayan bir karar değildir" dedi.

Eryılmaz'ın konuşmasında mahkemenin "kasetin montaj" olduğuna ilişkin karar verdiğini söylediğini hatırlatan Varol, "Ancak Başkan Eryılmaz, 'bu kasetteki konuşma bana ait değil' demiyor. Mahkeme kararı sadece bir tespittir. Kimsenin suçlu ya da suçsuz olduğunu ortaya çıkarmamaktadır" görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber