KİT ücret kararnamesi, yükseköğrenimli personeli vurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİT ücret tebliği 14 Ekim 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Tebliğin eki cetvelinde hiç gündeme gelmeyen önemli bir ayrıntı bulunmaktadır.

Son yıllardaki tüm tebliğlerde "Unvanları 4 üncü Grupta Sayılanların Yükseköğrenimliler" Grup 3'te sayılmakta, "Unvanları 5 inci Grupta Sayılanların Yükseköğrenimliler" ise Grup 4'te sayılmaktaydı. Bu düzenleme gereğince bu grupta yer alan personelden yükseköğrenimli olanlara bir üst grup maaşı verilmekteydi. (Bakınız: 2007 yılı tebliği, 2006 yılı tebliği)

Ancak 2008 yılı tebliğinde bu ayrıntı bulunmaktadır. (Bakınız: 2008 yılı tebliği)

Bu yeni düzenlemeden dolayı yükseköğrenimli olan "Anbar Memuru, Apron Memuru, ARFF Memuru, Aşçı, Ateşçi, Başdağıtıcı, Başpuantör, Daktilograf, Cer Muayene Memuru, Dağıtıcı(PTT), Endeks ve Faturalama Memuru, Dava Takip Memuru, Enformasyon Memuru, Geçit Bekçisi(TCDD), Gişe Memuru, Haberleşme Memuru, Hostes, Hareket Memuru, İş Makinası Sürücüsü, İtfaiyeci, Kondoktör, Katip(T. Şeker Fabrikaları), Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Köprü Operatörü, Makascı, Makinist Yardımcısı, Manevracı, Memur, Mutemet, Pazarlama ve Dağıtım Memuru, Pazarlamacı, Puantör, Raportör, Sağlık Teknisyen Yardımcısı, Santral Memuru, Satınalma Memuru, Satış Memuru, Sekreter, Şoför, Tahsildar, Teknisyen Yardımcısı, Tren Teşkil Memurları" Grup 3'te

ve yine yükseköğrenimli olan "Bahçıvan, Bekçi, Çocuk Bakıcısı, Dağıtıcı, Hastabakıcı, Hayvan Bakıcısı, Hizmetli, Kaloriferci, Postacı." Grup 4'te sayılmayacak. Bu nedenle de bu unvandakilerin maaaşı düşecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber