Vali, daha fazla tahammül edemedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, önce, bir bayanı taciz ettiğini iddia eden daha sonra da Devlet bütçesinden tek kuruş ödenmeden alınan makam arabasını gazetelere malzeme yapan CHP'li Vekil Turgut Dibek hakkında 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

CHP'Lİ VEKİLİN VALİYLE İLGİLİ İKİ GİRİŞİMİ

9 Ekim 2008 Kırklareli Valisi'nden taciz açıklaması
14 Ekim 2008 Vali tacizle suçlayan CHP'li vekilden yeni iddia


Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek hakkında 100 bin YTL'lik tazminat davası açtığını bildirdi

Vali Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in kendisi hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili gerekli yasal işlemlerinin avukatları aracılığıyla tamamlandığını söyledi.

Avukatlarının bugün Kırklareli Adliyesi'ne giderek Turgut Dibek hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve 100 bin YTL'lik tazminat davası açtığını belirten Vali Coş, şunları kaydetti:

''Böylece mesele bağımsız Türk yargısına intikal etmiş oluyor. Bu konu orada ele alınacak ve umuyor bekliyor, tahmin ediyorum ki bize yöneltilen bu haksız, yalan, yanlış, iftira, hak ettiği cezaya yüce Türk adaleti tarafından çarptırılacaktır. Ben adalete inanıyorum. Davamız hem maddi, hem tazminat davası, hem ceza mahkemesinde açılacaktır. Davamızı önümüzdeki günlerde de diğer basın yayın organları için de devam ettireceğiz.

Çünkü, haksız iftiraları temel alarak kişisel haklarımıza zarar veren pek çok yayın kuruluşu var. Onlar hakkında da sırasıyla yasal işlemlerimizi yapacağız. Meseleyi sonuna kadar takip edeceğiz. Bizim istediğimiz insanların onuruyla, şerefiyle, haysiyetiyle oynamamın ucuz olmadığını göstermektir. İşi adalete havale etmenin mutluluğunu ve manevi rahatlığını yaşıyorum.''

''ASIL AMAÇLARI BENİ YIPRATMAK''-

Vali Hüseyin Avni Coş, makam otomobiliyle ilgili bazı gazetelerde çıkan haberlerle ilgili de kendisinin yıpratılmak istendiğini belirtti.

Söz konusu aracın devlet imkanlarıyla bir YTL harcanmadan yasal yollarla Valiliğe kazandırıldığını belirten Coş, şöyle devam etti:

''Bu aslında övünülecek bir durumdur. Çünkü, başka iller bu aracı para ile satın alırken bizim hibe olarak almamız çok önemlidir. Kırklareli'nin yüzde 40'ı orman ve aynı zamanda bir sınır ilidir. Buradaki 4x4 arazi binek ihtiyacı için böyle bir aracın bedelsiz bir şekilde hibe yoluyla kazandırılması yasalara uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bundan bayrağını seven herkesin memnun olması gerektiğini düşünüyorum.''

Vali Coş, söz konusu aracın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ait hizmet aracı olduğunu, makam aracı olarak kullanılmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber