Çocukken kaybettiği nüfus cüzdanıyla 21 yıl sonra dolandırıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıcılar, Mustafa Aslan'a ait nüfus cüzdanı bilgilerini kullanarak bankadan 19 çek almış.

Henüz 12 yaşındayken nüfus cüzdanını kaybeden Mustafa Aslan (43), hakkında sahte kimlik düzenlenerek bankalardan çek alındığını 21 yıl sonra öğrendi.

Dolandırıldığını fark ettiği 2006 yılında Tokat'tan İstanbul'a gelen Aslan, 2 yıldır mahkemelerde dolaşarak suçsuzluğunu ispata çalışıyor. Mart 2008'de Tokat'ın Erbaa ilçesi Vergi Dairesi'ne yeşil kartını yenilemek için giden Aslan, üzerine düzenlenmiş iki şirket ve birikmiş vergi borcu olduğunu duyduğunda kulaklarına inanamamış. Üstelik vergi dairesi çalışanları Aslan'a "Temizlik şirketin var, bir de yeşil kart mı istiyorsun?" diye tepki göstermiş. Bunun üzerine adliyeye giden Aslan, bir bankadan adına 19 çek verildiğini öğrenmiş. Bankadan çekler için verilen sahte belgelerin örneklerini alan Aslan, nüfus cüzdanı fotokopisinde başka birinin fotoğrafı olduğunu, ikametgah belgesinde de Kadıköy adresinin görüldüğünü belirtiyor. Hakkında bir de sahte imza beyannamesi uydurulan talihsiz adam, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş.

Mustafa Aslan'ın dolandırılması yalnızca üzerine düzenlenen şirketlerle sınırlı değil. Talihsiz adam, 2007 yılında Bakırköy ve Eyüp adliyelerinden gelen mahkeme kağıtlarıyla ikinci kez şok geçirmiş. Kendisi hakkında Tarık Daloğlu isimli kişinin Eyüp Adliyesi'ne 18 bin 200 YTL'lik dava açtığını ve davayı kaybettiğini anlatan Aslan, cezayı ödeyecek durumu olmadığı için hapse girmekle yüz yüze kaldığını söylüyor. Bir başka kişinin de Eyüp Adliyesi'nde hakkında 6 bin 650 YTL'lik dava açtığını dile getiriyor.

Öte yandan Mustafa Aslan adına sahte belgeler düzenleyerek ticari kredi ve çek karnesi alınan ilgili banka da Aslan'ın dolandırıldığını doğruluyor. Banka yetkilileri, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Gerçek kişinin bankamıza başvurması üzerine olay fark edilmiş, bu kişinin daha önce nüfus cüzdanını kaybettiği, kaybedilen nüfus cüzdanının aslını kullanan ve fotoğrafını yapıştırdığı tahmin edilen kötü niyetli kişilerin gerek bankamızı gerekse gerçek Mustafa Aslan'ı dolandırdığı anlaşılmaktadır. Olayda, bankamızın herhangi bir kusuru bulunmadığı gibi yasal mevzuatın kendisine yüklediği tüm sorumluluklar yerine getirilmiştir." Muzaffer Salcıoğlu, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber