Eğitim-İş: MEB bizi teyit etmekten öte gitmedi

Haber Giriş : 17 Ekim 2008 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Antalya şubelerinin şikayeti üzerine bir üyelerine yönelik ?Ermeni mi??, ?Allahsız mı?? gibi soruların yöneltilmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklama yaptığını, söz konusu açıklamaların ise Eğitim-İş'i teyitten öteye gitmediğini savundu.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli yaptığı açıklamada, üyelerinin yaptığı şikayet üzerine başlatılan soruşturma sürecinde, şikayetçi üyelerini mağdur etmeye yönelik skandalı kamuoyuna açıkladıklarını anımsatırken, şubelerinin, ?Okul Müdürü Mehmet Karakaş, müzik öğretmeni sınıfta öğrencilere, ?Okul Müdürü Allaha inanmaz, aynı zamanda Ermenidir' dediği için şikayetçidir. Soruşturmacı müfettişler müzik öğretmeninin din ve ırk konularını sömürüp, müdür hakkında dini konuları kullanarak karalama yapı yapmadığını, iftira atıp atmadığını araştırmak yerine; tanıklara sordukları ?Okul Müdürü Allaha inanıyor mu? Ermeni mi?' gibi sorularla Anayasamızın 24. Maddesini ihlal suçunu işlemişlerdir? açıklamasında bulunduğunu kaydetti.

Adıbelli, söz konusu haber ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haberi yalanladığını anlatarak, ?Antalya şubemizin basın açıklamasında yer alan tüm bilgiler gerçek olup, MEB açıklama içeriğini yalanlamamıştır, yalanlamaya cesaret edemez? dedi.

-?AÇIKLAMALARIN TAMAMI BELGELİ?-

Antalya şubesinin yaptığı basın açıklamasının içeriğinin Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yalanlanmadığına işaret eden Adıbelli, ?Zira açıklanan bilgilerin tamamı belgelidir. MEB Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturmanın, Okul Müdürü'nün şikayet dilekçesi üzerine başlatıldığını ortaya koymuştur. Bu değerlendirme şubemiz basın açıklamasında yer alan olgunun teyidinden öte anlam ifade etmemektedir? dedi.

Şube tarafından yapılan açıklamada hiçbir kimsenin adının geçmediğine de dikkat çeken Adıbelli, tarafsız medya kuruluşlarının tanıklık ettiği üzere, bu güne kadar kaynağında Eğitim-İş olan hiçbir haberin yalan çıkmadığının da altını çizdi. Adıbelli, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Son olarak Antalya Şubemizin insanların inançları, etnik kökeni nedeniyle suçlanmalarına, hedef gösterilmelerine karşı tepki koyduğunu hatırlatıyoruz. Soruşturmada müfettişlerin özensiz davrandığı yönündeki yaklaşımı asla kabul etmiyoruz. Zira somut olayda üyemiz ?derste öğrencilere hitaben yapılan bir konuşma' nedeniyle şikayetçi olmuştur. Ancak müfettişler, ders saatinde yapılan bir konuşmaya diğer öğretmenlerin tanıklık edemeyeceğini bile bile, şikayetçi öğretmenin dinin inançları ve etnik kökeni hakkında diğer öğretmenleri sorguya çekmişlerdir. Olayın doğal olarak tanığı olan okulun devamlı öğrencilerini ise okulda bulamamışlardır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber