BUMKO'nun Gizliliği Nelere Yol Açıyor

Bilindiği üzere ağustos ayındaki ek zamlar sadece Maliye Bakanlığının tasarrufu ile gerçekleştirilmiştir. Bakanlık ve Bakanlık ana hizmet birimi BÜMKO kimseye danışmadığı, kamu çalışanlarının temsilcisi sendikaların görüşlerini almadığı için bazı hatalar olmuştur. Bu hatalardan birisi de amirin memurdan düşük maaş almasıdır. Bu husus, Başbakanın talimatı doğrultusunda yeniden düzenlenecek olup, yeni BKK hazırlığına ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2008 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünde sürdürülen yeni çalışmalara ilişkin olarak da, yine, sendikaların görüşlerine başvurulmamaktadır. Sadece çok fazla rahatsızlık duyan kamu kurumlarının ulaşan tepkileri üzerinden yeni bir düzenleme yapılmaya çalışılmaktadır.

Oysaki ilkel bir şekilde sadece birkaç bürokratın karar vereceği bir düzenleme yerine, ortak aklın ortaya çıkmasına imkan sağlayacak bir fikir alışverişi ile sorun çözülmeye çalışılsaydı çok daha verimli netice alınabilirdi. Amirin memurundan daha düşük aldığı bir zam politikası ile Türkiye ilk kez karşılaşmakta olup, bu politika Maliye'nin bu şekildeki davranışından kaynaklanmıştır.

Maliye Bakanlığı, ortak akıl ile sorun çözmeye yanamayınca bugünlerde çok sayıda memur Maliye Bakanlığına başvurmaya başlamıştır. İşin en ilginç yönü kamu kurumlarının da memurlarını buna yönlendirmesidir. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığının taşra teşikilatlarında, şeflere çağrı yapılarak Maliye'ye faks çekilmesi istenmektedir.

İşte şeflere gönderilen resmi bir yazı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber