Aile hekimliğinde yüzde 87 memnuniyet

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 20 Ekim 2008 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8 bin kişiyle yapılan ankete göre, 23 ilde uygulanan aile hekimliğinden memnuniyet oranı yüzde 87. Akdağ, uygulamadan 1 milyar YTL tasarruf bekliyor

HATAY - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 23 ilde uygulamaya geçilen aile hekimliği uygulamasıyla, birinci basamak sağlık hizmetinde kaliteyi yükseltirken, 1 milyar YTL'lik tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Akdağ, aile hekimliğinden memnuniyet oranının da yüzde 87 olduğunu söyledi.

Hatay'da dün Antakya Devlet Hastanesi'ni ziyaret edip, Hatay İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez ve Hastane Başhekimi Mustafa Erdoğan'dan yürütülen hizmetler hakkında bilgi alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 23 ilde uygulamaya geçilen aile hekimliğiyle ilgili 8 bin 100 kişi üzerinde yapılan anketlerde vatandaş memnuniyetinin yüzde 87 seviyesinde olduğunu belirtti. 23 il dışında memnuniyet oranının yüzde 75 civarında kaldığını vurgulayan Bakan Recep Akdağ, aile hekimliğinin tüm Türkiye'de yaygınlaşmasıyla 800 milyon-1 milyar YTL arasında tasarruf sağlanacağını duyurdu.

Diğer illerden yüksek

Akdağ, ?Bu ay içinde Europet Scala firması 8 bin 100 kişi üzerinde vatandaşın altığı hizmet kalitesini ve memnuniyeti sorguladı. Bu araştırmada aile hekimliğine geçilmemiş olan yerlerde birinci basamak sağlık hizmetleri ve sağlık ocakları hizmetlerinde yüzde 75 civarında bir memnuniyet olduğunu görüyoruz. Aile hekimliğine geçtiğimiz 23 şehirde her iki sorgulamanın ortalaması yüzde 87'lere ulaşıyor. Bu çok iyi bir oran. Ayrıca aile hekimliğine geçilen illerimizde yıllık 170 milyon YTL tasarruf sağlanmış olduğunu görüyoruz. Tüm Türkiye'de aile hekimliğine geçildiği zaman aşağı yukarı 800 milyon-1 milyar YTL tasarruf yapabileceğimizi düşünüyoruz. Yani bir taraftan vatandaşa verilen hizmet iyileşip, memnuniyet artarken, bir yandan mali açıdan bu hizmetlerin sürdürülmesi kolaylaştırılıyor? dedi.

Akdağ, aşılama oranı, hamile ve bebek tespitleri, anne ölümleri gibi bir takım göstergeler açısından da aile hekimliğine geçilen illerde iyileşmeler yaşandığını kaydederken, yetersiz olan doktor sayısını arttırmanın yollarını aradıklarını vurguladı.

Hatay'da da atılım var

Akdağ, Hatay'a yönelik sağlık hizmetlerinde de önemli atılımlar yapıldığını anlatıp, İskenderun'da 250 yataklı hastane için ihale açıldığını, Antakya'da da içinde psikiyatri, rehabilitasyon ve kardiyoloji başta olmak üzere tam donanımlı kampus hastanesinin yapılacağını müjdeledi.

Aile hekimliği, vatandaşların acil durumlar dışında, doğrudan büyük hastaneler yerine önce mahallelerindeki doktorlara yönlendirilmesini öngörüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber