Fethiye'de devleti 1 milyon YTL zarara uğrattığı iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2008 14:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Fatih YILMAZ-Türkiye

Fethiye'de devleti 1 milyon YTL zarara uğrattığı iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı

MUĞLA- Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda, aralarında İlçe Tarım eski müdürü ve kooperatif başkanlarının da yer aldığı 8 kişi gözaltına alındı. Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan şahıslar, devleti 1 milyon yeni Lira zarara uğratmakla suçlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, yerel bir gazetede çıkan haberleri ihbar sayan Fethiye KOM Büro Amirliği ekipleri, 10 aylık bir takip sonucunda Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü'nde yolsuzluk yapıldığını tespit etti. İddialara göre; üreticilerden alınan paralar devlet hesabına kaydedilmeyerek devlet 1 milyon YTL lira zarara uğratıldı.

Bu sabah saat 06.00 sularında başlatılan operasyonda yolsuzluğa adı karışan İlçe Tarım eski Müdür Müdürü Aziz K., Çaykenarı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali C., Fethiye Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut T., Veteriner Hekim Hasan T., Çaykenarı Süt Üreticileri Birliği Kooperatifi Yöneticisi Osman U. ile birlikte İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli 3 memur gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere Muğla'ya gönderildi.

İddialara göre; yolsuzluk olayı Fethiye ve köylerinde bulunan üreticilerin doğrudan gelir desteği paralarının ödenmemesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevkiyatında usulsüzlük, süt üreticileri birliği kurarak devlet desteği ödemesini zimmete geçirmek, sera ürünlerinde yerinde satış yaparak döner sermayeyi zarara uğratarak bu parayı zimmete geçirmek, fidan destekleme projelerinde vatandaştan alınacak dosya ücretini fazla almak şeklinde gerçekleşti. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı müfettişlerinin de yaptıkları incelemelerle bu iddiaların doğrulandığı ve savcılığa 8 Temmuz 2008'de dosya halinde bildirildiği öğrenildi.

Öte yandan operasyon kapsamında AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Esat Kaçar'ın da Emniyet Müdürlüğü'nde bilgisine başvuruldu. Fethiye ve köylerinde devam eden operasyonun genişleyeceği ve çok sayıda kişinin gözaltına alınabileceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber