Sağlık çalışanlarından 'yemek ücreti' eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2008 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

)- Sağlık çalışanları, yemek ücretlerinin kesilmesi sebebiyle eylem yaptı.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma Hastanesi önünde toplanan Sağlık-Sen, Türk Sağlık Sen ve Ses Sendikası üyeleri orta basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Cuma Aytekin, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nin 6. maddesine göre, hastane, pansiyonlu okul, işçi ile çalışan işyerindeki memurların, birim büyüklüğü ve personel sayısına bakılmaksızın yemek servislerinden faydalanması gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanlığı'nın ise, tüm kamu kurumlarında çalışanlardan yemek ücreti alınmasını talep ettiğini ifade eden Aytekin, yemek ücreti talebi ile verilen zammın tekrar alındığını kaydetti. Aytekin, "Bu insafsız uygulama ile çalışanların cüzdanına el uzatan Maliye Bakanlığı, aynı zamanda kesintisiz bir hizmet olan sağlık hizmetinin de aksamasına neden olacaktır. Çünkü, çalışanların kurumlarında ücretli yemek hizmetinden yararlanmayarak kurum dışına gitmesi ile tüm Türkiye'de 12.30 ile 13.30 arasında sağlık hizmeti duracaktır. Bu saatlerde vatandaşa sağlık hizmeti verilemez, hastaya gerekli müdahale yapılmazsa, bunun sorumlusu Maliye ve Sağlık bakanlıkları olacaktır." diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.


Sağlık çalışanları, hastane yemeklerinin ücretli hale getirilecek olmasına tepki gösterdi

)- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şube üyeleri, Atatürk Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaparak, hastane yemeklerinin ücretli hale getirilecek olmasına tepki gösterdi.

Hastane önünde sağlıkçılar adına konuşma yapan SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez, Maliye Bakanlığı'nın 11 Mart 2008 tarihinde Valilik ve Rektörlüklere gönderdiği genel yazısı ile çalışanlardan yemek ücretinin alınmasının istendiğini hatırlatti. Bu genel yazı ile hastaneelerde görev yapan personele ek bir külfet getirildiğini savunan Karagülmez, "Yataklı tedavi kurumları işletme yönetmeliği, yatan hastaların tedavilerini esas alıp bu tedavinin gerçekleştirilmesinde katkısı olan kişilerin tedavinin yapıldığı mekandan ayrılmamalarını sağlamak amacıyla bu kurumlarda ücretsiz yemek çıkarılmasını düzenlemektedir. Hastayı bırakıp başka bir yere yemeğe gidilmesi doğru olmayacağı gibi insani de değildir" dedi.

Karagülmez, yasal çerçevelerde örgütlendikleri tüm iş yerlerinde konuyla ilgili yazıyı protesto ettiklerini, genel merkezlerince de dava açıldığını kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber