Türk-İş'te 'Krize Karşı Emek Masası'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2008 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türk-İş bünyesinde dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye'deki çalışma hayatı ile işçiler üzerindeki etkisini ve gelişmeleri izlemek amacıyla "Krize Karşı Emek Masası" oluşturuldu.

Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, dünyada finansal alanda başlayan ve giderek tüm sektörleri etkileyen ekonomik krizin yansımalarının Türkiye'de de görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Son 1 yıl içinde ülke ekonomisinde yaşanan ekonomik durgunluk ile birlikte yaşanan istikrarsızlık, ekonomik ve sosyal kaygıları artırmaktadır. Geçmiş dönemde ülkemizde yaşanan deneyimlerden de görüleceği üzere çoğu zaman ekonomik krizin etkisi en fazla emek cephesinde yaşanmakta, çalışma ve yaşama şartları ekonomik kriz gerekçesiyle daha da olumsuz hale gelmektedir.

Türk-İş Yönetim Kurulu, aldığı bir kararla, ekonomik krizin ülke çalışma hayatı ve işçiler üzerindeki etkisini ve gelişmeleri izlemek, değerlendirmek ve izlenecek politikaları belirlemek üzere konfederasyon bünyesinde 'Krize Karşı Emek Masası' oluşturmuştur.

Krize Karşı Emek Masası'na Türk-İş'e bağlı sendikalardan kendi iş kollarındaki gelişmelerle ilgili sürekli bilgi akacak, Türk-İş değerlendirmelerinde bu bilgilerden de yararlanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber