Kızılay'da kurban bedeli 260 YTL

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2008 23:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılayı tarafından, Kurban Bayramı dolayısıyla "Kurbanlarınız Kızılay İle Gerçek Amacına Ulaşır" kampanyası başlatılacak.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da kurban bağış kampanyasıyla milyonlarca kişiye yardım ulaştırılması planladığı belirtildi.

"Kurbanlarınız Kızılay İle Gerçek Amacına Ulaşır" kampanyasının 30 Ekim-8 Aralık 2008 tarihleri arasında geçerli olacağı ifade edilen açıklamada, "Vatandaşlar 168 ücretsiz Kızılay çağrı ve bağış hattından, tüm bankalardan 2868 ortak bağış hesabından, www.kizilay.org.tr adresinden ya da Türk Kızılayı'nın ülke genelindeki 700'e yakın şubesinden makbuz karşılığı bağışta bulunabilecektir. Bir kurban bedeli 260 YTL olarak belirlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Kampanya çerçevesinde Türk Kızılayı'na bağışlanacak kurbanların dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilerek, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca kavurma olarak ulaştırılacağı kaydedildi ve kurbanların veterinerler tarafından tek tek seçilerek ve din görevlileri tarafından duaları yapılarak sertifikalı kasaplar tarafından Et ve Balık Kurumu Kombinalarında kesileceği bildirildi. Tüm bu işlemlerin noterler huzurunda gerçekleştirilip tasdiklenmesinin ardından etlerin Et ve Balık Kurumunca kavurma yapılarak 2,5 kilogramlık kutulara konulup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı vurgulandı.

Açıklamada "Kampanya bu yönleriyle en geniş kapsamlı kurban kampanyası olacaktır. 2007'de kendisine vekaleti verilen kurbanların etlerinden elde edilen kavurmalarla yüz binlerce kişiye yardım ulaştıran Türk Kızılayı bu yıl milyonlarca kişiye yardım ulaştırmayı planlamaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber