YURTKUR'dan otel kalitesinde yurt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2008 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, ''Son 5 yıldır 1,2,3 ve 4 kişilik, içinde banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve telefon bulunan yurtlar hizmet soktuklarını açıkladı. Albayrak, Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki YURTKUR Aydın Yurt Müdürlüğü'nün ISO 9001:2000 belgesi alması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

2003'de göreve başlarken kendisine ilke olarak 3 nokta belirlediğini ve bunların yurt standartlarının yükseltilmesi, üniversite gençliğinin temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar burs veya kredi verilmesi ve kurum çalışanlarının memnuniyetinin sağlanması olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda yüksek öğrenim öğrencilerinin çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi, burs hizmetleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine sosyal devlet yaklaşımıyla katkıda bulunmayı kendilerine misyon edindiklerini ifade eden Albayrak, şöyle konuştu:

''Fiziksel imkanları yeterli yurtlarda barınan öğrencilerin memnuniyetinin daha yüksek olduğu ve öğrenim yaşamındaki başarıyı pozitif yönde etkilediğinden yola çıkarak, misyonumuz doğrultusunda yurtlarımızın kalitelerini yükselttik. Son 5 yıldır otel standartlarında ahşap mobilyalı, karyola sisteminde 1,2,3 ve 4 kişilik, içinde banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve telefon bulunan yurtlar hizmete sunulmaktadır.

Yurtlardaki kalitenin yükseltilmesiyle yetinmeyerek, verdiğimiz hizmetlerdeki kalitenin sürekliliğinin sağlanması için yurtlarımızda ISO 9001 belgesinin alınmasını hedefledik. Kurumumuzun stratejik planında da bu konuya öncelikli olarak yer verdik. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak 2009-2011 yılları arasında uygulayacağımız stratejik planımızda yer verdiğimiz 14 hedef arasında, 2013 yılı sonuna kadar 2007 yılı yurt sayısının yüzde 20'si olan 46 yurda ISO 9001 kalite belgesi almak hedefi de yer almaktadır. Anlayışımız şudur; Bizim çocuklarımızın kalamayacağı bir yurda, başka bir çocuğumuzun kalmasını asla arzu etmiyoruz.''

Albayrak, şu anda 40 bin kapasiteli 54 yurt projesinin yapımının devam ettiğini, bu yurtların tamamlanmasıyla YURTKUR yurtlarının yüzde 38'inin modern yurt olacağını da kaydetti.

Konuşmanın ardından, Aydın Valisi Mustafa Malay, ISO 9001:2000 kalite belgesini Genel Müdür Albayrak'a verdi.

Daha sonra ISO 9001:2000 kalite belgesi flaması göndere çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber