Sosyal Sorumluluk Uygulamaları dersini geçemeyen üniversiteden mezun olamıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2008 14:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İZMİR- İzmir'deki Yaşar Üniversitesi (YÜ), öğrencilerin şahsi gelişimine yönelik zorunlu derslerden Sosyal Sorumluluk Uygulamaları'nı geçemeyenleri mezun etmiyor. Öğrencilerin bölümleriyle ilgili derslerinin dışında, şahsi gelişimlerine yönelik yedi programdan da seçim yapmak zorunda olduğu üniversitede, bir kredilik Sosyal Sorumluluk Uygulamaları kilit ders konumunda.

YÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Melih Zeytinoğlu, öğrencilere İnsan Bilimleri, Etik (İnsan Hakları, Doğa, Hukuk) ve Sosyal Sorumluluk Uygulamaları gibi yedi çeşit şahsi gelişim dersi verdiklerini belirtti. Zeytinoğlu, "Her öğrencimiz, okul onarımı ve kitap bağışı gibi projelerin yer aldığı Sosyal Sorumluluk Uygulamaları dersine katılarak, gönüllü bir işte görev alacak. Amacımız, sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak. Bu dersi almayanlar, üniversiteden mezun olamayacak." dedi.

Yeni öğretim yılında, İzmir ve çevresinde topluma fayda sağlayacak projelerle ihtiyacın tespit edildiği köy, okul gibi yerlerde bu dersi uygulayacaklarını anlatan Yrd. Doç. Dr. Zeytinlioğlu, şunları söyledi: "Üniversitemizin bütün bölümlerinden, projelere katkı yapacağız. Her öğrenci, öğrenimi süresince bu projelerden birinde mutlaka yer alacak. Sosyal Sorumluluk Uygulamaları dersinde ise bölümüne göre bir faaliyet yapacak. Mesela mimarlık okuyan öğrenci, yapı düzenlemesinde görev alacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber