Tüdef: Kredi kartı borcunu ödeme gücü bulunmayanların borcu silinsin

Haber Giriş : 04 Kasım 2008 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, kredi kartı borcunu ödeme gücü hiç bulunmayan, asgari ücret altında geliri olan veya hiç geliri olmayan tüketicilerin borcunun silinmesi ve bu tüketicilere yeterli geliri olmadıkça kredi kartı verilmemesi gerektiğini belirtti.

TÜDEF Başkanı Çetin yaptığı açıklamada, yılbaşından bu yana elektriğe yüzde 58, doğal gaza yüzde 75 oranında zam yapıldığını belirterek, gıda, sağlık ve eğitimin de her geçen gün pahalandığını söyledi. Kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısının son 3 ayda 46 bin 216 kişiden, 61 bin 91 kişiye yükseldiğine dikkat çeken Çetin, bugün 1 milyona yakın tüketicinin kredi kartı borcu nedeniyle takipte, kara listede ve bunalımda olduğunu ifade etti. Hükümetin vergi gelirlerinin sadece yüzde 9.8'ini ödeyen tüccara, sanayiciye ve bankacıya sağladığı ödeme kolaylığını, vergi gelirlerinin yüzde 76'sını ödeyen tüketicilere de sağlamasını isteyen Çetin, kredi kartı borçları ve tüketici kredisinden doğan ana para borçlarının faizlerden arındırılarak, yıllık yüzde 3 faizle 18 eşit taksitle ödenmesi gerektiğini belirtti. Kredi kartı borcunu ödeme gücü hiç bulunmayan ve asgari ücret altında geliri olan veya hiç geliri olmayan tüketicilerin borcu silinmesi ve bu tüketicilere yeterli geliri olmadıkça bir daha kredi kartı verilmemesi gerektiğini vurgulayan Çetin, şunları kaydetti:

?Araç ve konut kredisi alan tüketicilerin Eylül-Ekim-Kasım aylarındaki kur ve faiz artışları devletçe karşılanmalı, bu tür tüketici kredilerindeki kur makul bir seviyede sabitlenmelidir. Bu öneriye karşı hükümetin tavrı, tüketiciler tarafından dikkatle takip edilecektir. Verginin büyük çoğunluğunu ödeyen yurttaşlar olarak vergisini ödemeyenlere sağlandığı kadar ödeme kolaylığı bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber