Karatay Üniversitesi'nin temeli atılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2008 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörlük binası için Karatay Medresesi'ni tahsis etmeyi düşündüklerini bildirdi.

Üzülmez, KTO Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, KTO Eğitim ve Sağlık Vakfının, üniversite kurmak amacıyla 4 yıl önce kurulduğunu ifade etti.

Vakfın Başkanlığını TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yaptığını hatırlatan Üzülmez, kurulacak olan üniversitenin garantörlüğü için Selçuk Üniversitesine başvurduklarını ve senato kararıyla garantörlüğün kabul edildiğini kaydetti.

Üzülmez, üniversite için Adalet Sarayı ve Mevlana Kültür Merkezi arasında 63 bin metre karelik arsanın tahsis edildiğini belirterek, ''Kurulacak üniversitenin inşaatı ile ilgili 16 Ekim 2008 gününde ihaleye çıkılacağı bildirildi ve 4 Kasım günü ihale yapıldı. 25 firmanın girdiği ihaleyi Konyalı bir inşaat firması kazandı. Üniversitenin planlanma aşamasından bitimine kadar her safhasında Konyalı uzmanların çalışıyor olması sevindirici. Üniversitemizin temeli 12 Kasım günü düzenlenecek törenle atılacak'' dedi.

Üniversite projesi ile ilgili 6 Kasımda Yüksek Öğretim Kurumu'nda (YÖK) sunum yaptıklarını ifade eden Üzülmez, ''Üniversitenin ismini KTO-Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi olarak duyurmuştuk. YÖK üyelerinden gelen talep üzerine KTO-Karatay Üniversitesi olarak değiştirdik. Konya'ya tarihi misyonuna uygun bir üniversite kazandırıyoruz. Karatay Medresesi'ni rektörlük binası yapmayı düşünüyoruz. Medrese üniversiteye tahsis edilirse ismiyle de bütünleşmiş olacak'' diye konuştu.

Yılbaşına kadar Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu'ndan üniversite ile ilgili yasanın çıkmasını beklediklerini belirten Üzülmez, şunları kaydetti:

''Yasanın çıkmasıyla üniversite 2009-2010 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak. Konya'ya lider, yenilikçi, girişimci bir üniversite kazandırıyoruz. Öğretim kadrosu için yurt dışından öğretim üyesi getirilebilir. Tersine beyin göçünü hedefliyoruz. Emekli olan ve diğer üniversitelerden transfer edeceğimiz hocalarla güçlü bir öğretim kadrosu oluşturmayı amaçlıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber