Türk-Japon protokolüyle işsizlik sorununa lisede çözüm

Haber Giriş : 23 Kasım 2004 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sadece İzmir ve Konya'daki iki okulda bulunan "Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü" öğrencileri, iş bulma kaygısı taşımıyor. Konya'daki Adil Karaağaç Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Muzaffer Apan, hayırsever işadamı Adil Karaağaç tarafından yaptırılan lisenin, 1999 2000 öğretim yılında hizmete açıldığını söyledi.

Bilgisayar, kimya, elektrik ve elektronik bölümleriyle eğitime başlanan lisede, 1 yıl sonra Türk ve Japon hükümetleri arasında imzalanan protokol gereği "Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri" adı altında bir bölüm daha kurulduğunu belirten Apan, toplam 6 yıl sürecek ve 8 milyon dolarlara mal olması beklenen projenin, İzmir'deki Mazhar Zorlu Anadolu Teknik Lisesi'yle eş zamanlı olarak uygulanmaya başlandığını anlattı.

Bu bölümde okuyan öğrencilerin, yaz dönemlerinde, Sakarya ve Adapazarı başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki fabrikalara staj amacıyla gönderildiğini anlatan Apan, Fabrika yetkileriyle yapılan görüşmelerde, şimdiden, mezuniyet sonrasında kendileriyle birlikte çalışma teklifinde bulunduklarını dile getirdi.

Önümüzdeki yıllarda 20 okulda daha benzer çalışmalar yapılması planlanıyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber