Bakan Çelik'ten 24 Kasım öğretmenler günü müjdesi!

Haber Giriş : 23 Kasım 2004 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çelik, öğretmenleri ev ve dizüstü bilgisayar sahibi yapacak

- İlksan'ın ardından öğretmenlere 3 bin konut daha yaptırılacak

- Çelik, eğitimde çözülmesi gereken en önemli sorunları açıkladı

- Çelik'e göre eğitimde acilen kaliteli öğretmen müfredat ve teknolojik alt yapının sağlanması gerekiyor

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik:

- "YÖK ve meslek liseleri konusunda zamanı hükümet belirleyecek"

- "AB'nin anlayışını türkiye'deki eğitim alanına hakim kılabilmek için adımlar atacağız"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, eğitim çalışanlarına müjde vererek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Çelik, son teknoloji ve fabrika maliyetine Vakıfbank Kredisi desteğiyle laptop bilgisayar ve İLKSAN'ın yaptıracağı 2 bin 788 konutun dışında MEB ve TOKİ işbirliğiyle 3 bin konut daha yaptırılarak öğretmenleri ev sahibi yapacaklarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İHA'ya önemli açıklamalarda bulundu ve öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Çelik, Maliye Bakanlığı ile tüm görüşmelerin yapılıp tamamlandığını belirttiği öğretmenlerin laptop bilgisayar sahibi yapılmasıyla ilgili proje konusunda ihale aşamasına geldiklerini açıklayarak, "Öğretmenlerimizi maliyetine laptop bilgisayar sahibi yapacağız. Şimdi tüm illerimize genelge yayınlıyoruz. Kimler bilgisayar almak veya almak istemiyor, onu belirliyoruz. Fiyatı konusunda net bir rakam şimdiden açıklamam doğru olmaz. Çünkü alımlar konusunda ihaleye çıkılacak. Ancak şunu söyleyebilirim; öğretmenlerimize bu bilgisayarları maliyetine vereceğiz" diye konuştu.

Çelik'in, Öğretmenler Günü kutlamasında ikinci müjdeli haberi konut projesi oldu. Çelik, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı İLKSAN-TOKİ arasında Sincan'a yaptırılacak olan 2 bin 788 konutun dışında Milli Eğitim Bakanlığı ile TOKİ arasında 3 bin konutluk projeyi hayata geçireceklerini söyledi. "Öğretmenlerimizi konut sahibi yapacağız" diyen Çelik, konutların yine Sincan İlçesi'nde yaptırılacağını belirtti.

Öte yandan, "Bugün öğretmenlerin bayramı ve düğününü kutluyoruz. Zor şartlarda çalıştıklarının bilincindeyiz" diyen Çelik, eğitim camiasının bir gün olarak anılmasının kutlanmasının anlamlı bulduğunun altını çizdi. Sadece Öğretmenler Günü'nde hatırlanmayı doğru bulmadığını da ifade eden Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlanmasının gerektiğine ilişkin şu düşüncelerini dile getirdi:

"Sembolik de olsa bu günün kutlanmasını anlamlı buluyorum. Toplumun bu günü, gündemine getirmek, öğretmenlerimizin imkanlarını, çalışma şartlarının anımsanmasının sağlanmasını anlamlı buluyorum. Bilinçlenme açısından söz konusu şartların sorgulanması ve dile getirilmesi konusunda bu günün kutlamaya çalışıyoruz. Sevgi ve şefkat mesleği olan öğretmenlerin bugünü kutlamalarını ve idrak etmelerini, bugünde öz eleştiri yapmalarını, bugünde 'öğretmenliği daha iyi nasıl iyi bir şekilde' yapabileceklerini sorgulamalarını istiyorum." Çelik, ayrıca Öğretmenler Günü mesajlarında akla ilk olarak maaşlarla ilgili iyileştirme açıklamalarının geldiğini ancak, kendisinin en müjdeli haberinin ise 2004 yılında MEB'e verilen en büyük bütçe yapılması gibi 2005 yılında yine MEB'in en büyük bütçeye sahip olması olduğunu söyledi.

ÇELİK, ÇÖZÜM BEKLEYEN EN ÖNEMLİ SORUNLARI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimde acilen çözüm bekleyen en önemli üç sorunu açıkladı. Bu sorunların başında kaliteli öğretmen yetiştirilmesinin başta geldiğini belirten Çelik, diğer sorunların eğitimin içeriğiyle ilgili kısmını teşkil eden müfredat ve eğitimin alt yapısıyla ilgili olarak teknolojik alt yapının tamamlanması olduğunu ifade etti. Sorunları üç ana başlıktan ziyade altı başlıkta ele alınmasının daha doğru olacağını ifade eden Çelik, okullaşma, fiziki mekanların iyileştirilmesi ve rehberlik servisi konularına da çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. Çelik, en önemli soruna ilişkin çözüm üretilen ve hayata geçirilen projeler konusunda ise şunları kaydetti:

"Daha çok kırsal kesimde kitaplara ulaşma sorundu. İlköğretim okullarına ücretsiz ders kitabı dağıtarak bu sorunu aştık. İlköğretimde müfredat çalışmalarını tamamladık. Şimdi ortaöğretime yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu konuyu ciddi anlamda yoluna koyduk. Öğretmenliğe atama çileydi. Şimdi bilgisayarda elektronik ortamda bu sorunu da tamamen çözdük. Bu şekilde yol aldığımız ve saymaya kalktığımızda daha bir çok hayata geçirilen projeyi sayabilirim. "

Çelik, sendikaların hükümete YÖK'ün yeniden yapılandırılması ve meslek lisesi mezunlarının ÖSS'de uğradıkları mağduriyetleri konusunda sınıfta bıraktıklarının hatırlatılması üzerine, bu konuda kararı kendisinin tek başına verecek durumda olmadığını açıkladı. Çelik, YÖK ve meslek liselerinin tekrar gündeme alınmasıyla ilgili karar konusunda "Bu kararı hükümet verecek" dedi.

YÖK ve Meslek Liselerinin AB ilerleme raporunda sürekli vurgulanan bir mesele olduğunu da belirten Çelik, "AB'nin bizden istediği budur. 17 Aralık'ta tarih alacağız. Bütün alanlarda olduğu gibi biz, Türkiye'de de AB standartlarına ulaşabilmek için AB'nin anlayışını Türkiye'deki eğitim alanına hakim kılabilmek için adımlar atacağız" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber