Hamburg'daki Türk öğretmenlerin eşitlik mücadelesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hamburg kentinde yıllardır çeşitli okullarda görev yapan Hamburg Türk Öğretmenler Derneği (TÖDER) üyesi bir grup öğretmen, Alman meslektaşlarıyla eşit muamele görmek ve eşit ücret alma talebiyle Hamburg eyalet yönetimi hakkında dava açtı.

Avide Dallı, Lütfi Arslan, İsmail Kılıçlı, Bilnur Şirazi ve Zarif Zekişahin, yaptıkları yazılı basın açıklamasında, Türkiye'de üniversite öğrenimi gördüklerini, aynı zamanda Hamburg'da eğitim aldıklarını ve yıllardır çeşitli okullarda görev yapan Alman vatandaşı öğretmenler olduklarını vurguladı.

Alman meslektaşlarından iki kat daha fazla iş yaptıklarına dikkati çeken öğretmenler, okuldan sonra da öğretmenlik görevlerinin devam ettiğini kaydederek, şöyle dediler:

"Bizim istediğimiz, ayrıcalık ya da bizlere özel statü verilmesi değil, tam aksine Alman öğretmen arkadaşlarımızla aynı statüye tabi olmak ve eşit ücret almak. Konu sadece ücret farklılığı değil. Konu, eşit olmayan ve ayrımcı bir politikanın sokaklarda değil, resmi kurumlarda yapılması. Üstelik eğitim gibi önemli bir kurumda yapılan eşitsizlik, daha da kabul edilemez bir durum. Biz öğretmenler olarak bu konuda mücadelemize devam edeceğiz, hakkımızı arayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber