Nüfusun tamamına yakınında ağız ve diş sağlığı problemi var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2008 14:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

70 milyon nüfusa sahip olan Türkiye'de hemen hemen herkesin ağız ve diş sağlığı problemi yaşadığı belirtiliyor. Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Kural, Türk insanın ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermediğini söyledi. Türkiye'de yaşayan herkesin mutlaka bir şekilde ağız ve diş problemi olduğuna değinen Kural, ağız sağlığının temel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi.

Her 7 kalp hastasından birisinin ağız ve diş sağlığından kaynaklanan problemlerden dolayı bu rahatsızlığa yakalandığına dikkat çeken Kural, toplumun yüzde 99'unun acil tedavi gerektiren ağız ve diş problemleriyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Hamile bayanların, çocukların, yaşlıların ve kronik rahatsızlıkları olanların ağız sağlığına çok daha fazla dikkat etmesi gerektiğine değinen Kural, "Ağız içerisindeki bir iltihabın diğer rahatsızlıkların ana nedeni olabilir veya bu rahatsızlıkların daha fazla ilerlemesine ve içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olabilir. Bu nedenle ağız ve diş sağlığına gereken önem verilmelidir" diye konuştu.

Ağız içi sağlık sorunlarının yüzde 100 tedavi edilebilir rahatsızlıklar arasında yer almasına rağmen Türkiye'de diş hekimine gitme alışkanlığı olmadığı için çok ciddi sorunlarla karşılaşıldığını aktaran Kural, "Tedavisi çok kolay ancak bir türlü hastayı hekime gitmeye alıştıramadık. Tedavide geç kalınması halinde hem hastaya, hem doktora hem de devlete olan maliyet ve hasar daha fazla artıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber