Kurbanlık bağışları kredi kartıyla da yapılabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri - Bazı vakıf ve yardım dernekleri ile benzer kuruluşlar, vekaletle yapılacak kurbanlık bağışı bedelinin, kredi kartıyla da ödenebileceğini, internet sitelerinde ve gazetelere verdikleri ilanlarla duyuruyor.

Kurban Bayramı'nda vekaletle kurbanlık bağışı toplamak isteyen çok sayıdaki vakıf ve dernek, çalışmalarına başladı.

Bu vakıf ve derneklerin duyurularında kurbanlık fiyatları 220-260 bin YTL arasında değişiyor. Yurt dışından yapılacak bağışlarda ise kurbanlık fiyatlarının 200 dolar veya 140 avro karşılığında yapılacağı belirtiliyor.

Mehmetçik Vakfı

Mehmetçik Vakfı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, kesilecek kurbanlıkların etinin bir bölümünün kesim bölgesindeki şehit yakınlarıyla gazilere dağıtılacağı, kalan bölümünün de ekonomik olarak değerlendirilerek, yapılmakta olan yardımlarda kullanılacağı belirtiliyor. Mehmetçik Vakfı, kurban bedeli olan 250 YTL, 200 ABD doları veya 140 avronun, banka şubelerine veya kredi kartıyla ödenebileceğini duyuruyor.

Kızılay

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada ise kurbanlıkların paketleterek kavurma tipi et konserve olarak yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı, bir hisse kurban bedelinin, yurt içinden yapılacak bağışlarda 260 YTL, yurt dışından yapılacak bağışlarda ise 140 avro ve 200 dolar olduğu belirtiliyor.

Diyanet Vakfı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla sürdürülen kurban kesim organizasyonu için de bu yıl kurbanlık bedeli 260 YTL olarak belirlendi.

Kesilen kurbanlıklardan elde edilen etler yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı belirtildi.

LÖSEV VE THK

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) de etlerini lösemili çocuklara dağıtmak için 250 YTL bedelle kurban bağışı topluyor.

Türk Hava Kurumu da internet sitesinde yaptığı duyuruda, vekaletle yapılan kurbanlık kesiminden elde edilen etlerin kavurma yapılarak yoksul ailelere dağıtıldığı, 5 yılda yaklaşık 47 bin 250 aileye kavurma ulaştırıldığı, bu yıl vekaletle kurban bedelinin 250 YTL olduğu belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber