Jandarma Yüzbaşıya Uzan soruşturması

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, TMSF'nin el koyduğu Pamukova'daki çiftliği basan Uzan'a, yakın ilgi gösterdiği gerekçesiyle Yüzbaşı Demirörs hakkında soruşturma başlattı...

GENÇ Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın bayramda 22 korumasıyla birlikte birlikte TMSF'nin el koyduğu Pamukova'daki çiftliğe yaptığı baskın, soruşturma konusu oldu. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, olaylı baskınla ilgili ulusal medyada çıkan haberler üzerine, Pamukova İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Demirörs hakkında soruşturma emri verdi.

Yarbay görevlendirildi

Bunun üzerine, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halil Helvacıoğlu da, Cem Uzan'a yakın ilgi gösterdiği ve kapıya kadar uğurladığı belirtilen Yüzbaşı Hakan Demirörs hakkında idari yönden soruşturma yapmak üzere bir Yarbay'ı görevlendirdi. Tuğgeneral'in atadığı ?muhakkik' subay, soruşturmayı yapmak üzere Pamukova'ya gitti. Yüzbaşı Demirörs yaptığı savunmada, ?Ben Cem Uzan'a özel ya da yakın herhangi bir ilgi göstermedim. Savcı'nın talimatı üzerine yasal prosedürü yerine getirdim' dedi.

Rapor hazırlanacak

Soruşturmayı yürüten Yarbay, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve 22 adamını gözaltına alan rütbeli personel ile er ve erbaşların da ?tanık' olarak ifadesini aldıktan sonra kapsamlı bir rapor hazırlayacak. Daha sonra idari soruşturma dosyası Disiplin Komisyonu'nda ele alınacak. İddialar doğru çıkarsa Yüzbaşı Hakan Demirörs'e, Askeri Disiplin Tüzüğü gereği ?idari' ceza verilecek. Bu cezanın, ?kınama', ?uyarma' vb. olabileceğine dikkat çekiliyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber