Çocuklarımız ders çalışmıyorsa, ders çalıştırma metotlarınızı değiştiriniz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Ilgın ilçesinde eğitim veren Özel Sümbül İlköğretim Okulu, velilere yönelik 'Anne-Baba Okulu' semineri düzenledi. Bu yıl ikincisi yapılan 'Çocuk Psikolojisi ve Gelişimi' konulu seminere çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Antalya Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda görevli Pedagog Erkan Topuz'un konuşmacı olarak katıldığı seminerde çocuk gelişiminde anne ve babaların rolü, çocuklarda büyürken meydana gelen değişiklikler, davranış bozuklukları ve bu bozukluklara etki eden dış etkenler ve eğitim öğretimde anne ve babanın rolü hakkında veliler bilgilendirildi.

Çocuk büyütürken anne ve babaların birbiri ile uyumu ve veli öğretmen ilişkilerinin nasıl olması gerektiğinden bahseden Pedagog Erkan Topuz, çocukların çoğu konuda kişiliklerinin daha oturmadığı için anne, baba ve öğretmenlerini örnek aldığını söyledi. Topuz şöyle devam etti: "Her çocuğun hayalinde bir kahramanı vardır. Bu kahraman çoğunlukla babadır. Eğer baba çocuğunu büyütürken onun gerçekten yapması gerektiği şeyleri ona söylüyor ve kendisi de bunu yapmıyorsa bunun çocuk üzerinde fazla bir tesiri olmaz. Belli bir zaman sonra çocuk babasına benzemek isteyecek ve babası gibi hareket edecektir. Bu tespitlerden dolayı anne, baba ve öğretmen arkadaşlar çocuklara neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatırken kendileri de bu kurallara uymak zorundadırlar.

Çocukları kendi istekleriyle ders çalışmaya ikna edemediklerini ifaden eden velilere Pedagog Erkan Topuz şu tavsiyelerde bulundu. Topuz, "Çocuklar artık her gün aynı şeylerle muhatap olmaktan sıkılıyor. Anne ve baba her gün çocuğa hadi odana git çalış, yeter bugün televizyon izlediğin ders çalışmaya başla artık, senden ne köy ne kasaba olur vb. gibi söylemlerde bulunduğu zaman, çocuk bunları günlük yaşantısından bir parça gibi algılamaya başlıyor. Çocuk artık şunu demeye başlıyor bak şimdi annem şunu söyleyecek, babam şöyle nasihat verecek, öğretmenim şimdi şöyle nutuk atacak gibi. Veliler ve öğretmenler olarak ders çalıştırma metotlarımızı her zaman değiştirmemiz gerekmekte. Her zaman yenilikçi şeylerle çocuklarımızın karşısına çıkmalıyız. Onlarla beraber hareket edip, dersi de beraber yapmalıyız. Her zaman onların yanında olduğumuzu, onlarla ilgilendiğimizi ve yapması gerektiği işin çok önemli olduğunu, onlarla karşılıklı oturup ciddi bir şekilde konuşup kabul ettirmemiz gerekir. Bu şekilde hareket etmediğimiz takdirde çocuklar neyin yararlı neyin ilerde onlar için fayda sağlayacağını daha anlamadıkları için ders çalışmayacak ve diğer uğraşlara daha fazla vakit ayıracaklardır. Çocuğun ders çalışması öğretmen ve velilerin tutumuna bağlıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber