TEDAŞ personelinin özelleştirme sorularına cevaplar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Türk Enerji Sen temsilcilerinin katıldığı, Nisan 2008 ve Ekim 2008 dönemi Kurum İdari Kurul toplantılarında teklif edilip, 5. madde olarak gündeme alınarak kararlaştırılan 4046 Sayılı özelleştirme uygulamalarına ilişkin açıklama kurumca ilgili birimlere gönderilmek üzere hazırlandı.

TEDAŞ tarafından hazırlanan açıklamanın word halini görmek için tıklayınız.

NAKLE TABİ PERSONEL OLUP, DİĞER KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA GEÇMEK İSTEYEN PERSONELİN SORULARINA İLİŞKİN CEVAPLAR

SORU 1) Nakle tabi personelin diğer kurum ve kuruluşlara naldl süreci nasıl işleyecektir?

CEVAP 1) Devredilecek olan Elektrik Dağıtım A.Ş. hakkında Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının Resmi Gazetede yayınlanmasından sonra Genel Müdürlüğümüzce ilgili Şirkete nakle tabi personel ile ilgili formlar gönderilerek personelin taleplerinin toplanması istenecektir. Daha sonra, toplanılan bu talepler Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla Devlet Personel Başkanlığına iletilecektir.

SORU 2) Kurumun devir edilmesinden sonra nakle tabi personelin özlük hakları nasıl karşılana çaktır?

CEVAP 2) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmek üzere Devlet Personel Başkanlığına bildirilen personelin, kuruluşun kamu tüzel kişiliğinin sona erdiği tarihten, yeni kurumlarında göreve başlayacaklan tarihi takip eden ay başına kadar geçecek süreye ilişkin olarak eski kadro veya pozisyonlarına ait aylık, ücret, varsa ikramiye ve ücrete bağlı diğer malî hakları ile yeni kurumlarında göreve başlayacakları tarihe kadar geçecek süredeki sosyal hak ve yardımları (harcırah, sağlık giderleri, cenaze giderleri ve ölüm yardımı) Özelleştirme Fonundan ödenir ve bunlardan T.C. Emekli Sandığına tâbi olanların bu süre içinde Sandıkla olan ilgileri devam eder. Eski görev yerinden alman aylık ve diğer mali haklar için borç çıkarılmaz ve kurumlar arasında herhangi bir hesaplaşma yapılmaz. Personelin Devlet Personel Başkanlığına bildirildikleri tarihten yeni görev yerlerine başlayacakları tarihe kadar geçecek süredeki aylık ve ücretlerindeki artışlar, beşinci ve altıncı fıkraların uygulanmasında dikkate alınmaz. Bu personelden nakil sürecinde emekli olanlara T.C. Emekli Sandığınca ödenen emekli ikramiyeleri, makam, görev ve temsil tazminatları ile ölüm yardımları, ödenmesini takiben iki ay içerisinde faturası karşılığında Hazine tarafından T.C.-Emekli Sandığına ödenir. Nakil hakkına sahip olarak iş kanunlarına tabi çalışmakta iken özelleştirme uygulamaları nedeniyle istihdam fazlası personel olarak belirlenenlerden^ kararın kendilerine tebliği tarihinden başlayarak on gün içinde riakil hakkından vazgeçtiğini beyan edenlerin iş sözleşmeleri feshedilmiş sayılır ve bunların ihbar ve kıdem tazminatları Özelleştirme Fonundan karşılanır. Kuruluşun özelleştirme uygulaması sonucu nihai devir işlemlerinin onaylanmasına ilişkin kararın Resmi Gazetede yayımından itibaren on gün içinde nakil hakkından vazgeçtiğini çalıştığı kuruluşa yazılı olarak bildiren nakil hakkına sahip iş kanunlarına tabi personelin de iş sözleşmeleri feshedilmiş sayılır ve bunların ihbar ve kıdem tazminatı an Özelleştirme Fonundan karşılanır. ? Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmek üzere isimleri Devlet Personel Başkanlığına bildirilenlerden; nakil süreci içerisinde kıdem tazminatına hak kazandıracak şekilde iş sözleşmeleri sona'erenlerin kıdem tazminatları da Özelleştirme Fonundan ödenir. İş kanunlarına tabi olarak çalışmakta iken, bu madde gereğince diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilen personele kıdem tazminatı ödenmez ve bunların önceden kıdem tazminatı ödenmiş süreleri hariç, kıdem tazminatına esas hizmet süreleri 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli ikramiyelerinin hesabında dikkate alınır.

SORU 3) Nakle tabi I ve II sayılı cetvele tabi personelin diğer kurum ve kuruluşlara geçişinde hangi tarihteki ücreti esas alınarak net ücreti hesaplanacaktır?

CEVAP 3) Bu madde hükümlerine göre kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilen I ve II sayılı cetvele tabi personel ile iş kanunlarına tabi personele, Devlet Personel Başkanlığına bildirildikleri tarihteki kadro ve pozisyonlarına ilişkin olarak bildirim tarihi itibarıyla almakta oldukları sözleşme ücreti, ücret (fazla mesai ücreti hariç), ikramiye, bankacılık tazminatı, ek ücret, ek ödeme, teşvik ödemesi ve benzeri adlarla yapılan ödemelerin toplam net tutarının (bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır); nakledildiği kurum veya kuruluştaki kadro veya pozisyonlara ilişkin olarak yapılan aylık, ek gösterge, ikramiye, her türlü zam ve tazminatları (ek tazminat ve bankacılık tazminatı dahil), makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, sözleşme ücreti, ücret, ek ücret, ek ödeme, teşvik ödemesi, döner sermaye payı ve benzeri adlarla 3'apılan her türlü ödemelerin (fazla mesai ücreti, fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplam net tutarından Fazla olması halinde, aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaksızın fark kapamncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir. Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere fark tazminatı ödenmesine son verilir.

SORU 4) Söz konusu bu ücretin, nakledilen kadro ve pozisyonlara ilişkin ödemelerin net tutarından fazla olması halinde uygulama nasıl olacaktır?

CEVAP 4) Kamu kurum ve kuruluşlarına atanan personelin atandıkları tarihteki kadro ve pozisyonlarına ait aylık,ek gösterge,ikramiye,her türlü zam ve tazminat haklarmm veya sözleşme ücretlerinin net tutarmın,nakledildiği kuruluş mevzuatına göre hak edeceği aylık,ek gösterge,varsa ikramiye, her türlü zam ve tazminat haklarının veya sözleşme ücretinin (varsa ikramİ3'e dahil) net tutarından fazla olması halinde aradaki fark giderilinceye kadar, herhangi bir kesintiye tabi tutulmaksızın tazminat olarak ödenir.

SORU 5) Nakle tabi I ve II sayılı cetvele dahil kadrolardaki personelin özelleştirme kapsamında olmayan diğer KiT'lere atanması söz konusu mudur?

CEVAP 5) Devlet Personel Başkanlığınca 190 sa3oLı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına atama 3'apümaktadrr. Bunun dışındaki kuruluşlara atanabilmek için Devlet Personel Başkanlığından ismen istenmesi gerekmektedir.

SORU 6) Nakle tabi personelin 2006 yılında alman il tercihleri tekrar alınacak mı?

CEVAP 6) Nakle tabi personelin İl tercihleri tekrar alınacaktır.

SORU 7) Nakle tabi personelin 1. tercih ettiği İPin dışında 2. ve 3. tercih ettiği İl'e atanma olasılığı var mıdır?

CEVAP 7) Güvenlik Görevlileri hariç olmak üzere genellikle ilk tercih edilen îl'e atanmaktadır.

SORU 8) Nakle tabi personelin kendisinin istediği bir kurum veya kuruluş varsa nakil süreci nasıl işlemektedir?

CEVAP 8) Nakle tabi personel atanmak istediği kuruma başvurması ve ilgili kurumun söz konusu personelin talebini de kabul etmesi durumunda Devlet Personel Başkanlığı'na ilgili personelin hizmetine ihtiyacı bulunduğuna dair talep yazısı göndermesi gerekmektedir.

SORU 9) Nakle tabi personelin Devlet Personel Başkanhğı'nca yapılan atamasına hangi hallerde itiraz hakla vardır?

CEVAP 9) îlgili personelin dava açma hakla bulunmaktadır.

SORU 10) Devir tarihinden sonra SEDAŞ'ta belirli bir süre görev yapacak personel kalacak mı?

CEVAP 10) özelleştirme süreci başladıktan sonra işlemlerin tamamlanması için bazı personel sonraya bırakılarak en son istihdam fazlası personel olarak bildirilecektir. ÖzelleşenŞirketlerde irtibat bürosu kurulacak ve söz konusu büro kanalıyla kamulaştırma ve kurum alacaklarının takibi yapılacaktır.

SORU 11) Devir tarihinden sonra lojmanda ne kadar süre ile oturulabilir?

CEVAP 11) 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununa dayanılarak çıkarılan TED AŞ Merkez ve Taşra Teşkilatı Konut Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereği lojman tahliye işlemleri gerçekleştirilmektedir.

- 30. Madde (a) bendi gereği

Görev tahsisli veya hizmet tahsisli konutlarda oturanlar tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay, başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenler en geç altı ay içerisinde konutları boşaltmak zorundadırlar.

- 30. Madde (b) benjf gereği

Sıra tahsisli konutlarda oturanlar emeklilik, istifa, başka bir yere nakil ve her ne şekilde olursa olsun memuriyet veya işçi sıfatı kalkanlar ilişkilerinin kesildiği tarihten itibaren iki ay içerisinde ikamet etmekte oldukları lojmanı tahliye etmek zorundadırlar.

SORU 12) I sayılı cetvele dahil personelin sahip olacağı şahsa bağlı hak uygulaması nasıl işlemektedir?

CEVAP 12) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (1) sayılı cetvelde belirtilen kadrolarda görev yapmakta iken nakle tabi tutulan personelin (bu Kanuna göre anonim şirket halinde birleştirilen kuruluşlardaki personel dahil), Devlet Personel Başkanlığına bildirildikleri tarihteki kadrolarına ilişkin olarak bildirim tarihi itibarıyla almakta oldukları aylık, ek gösterge, zam, özel hizmet tazminatı, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı bir bütün olarak, göreve başladıkları tarihi izleyen aybaşından geçerli olmak üzere üç yıl süre ile saklı tutulur ve şahsa bağlı haktan yararlanılan süreler 5434 sayılı Kanunun ek 68 inci ve ek 73 üncü maddelerinde belirtilen sürelerin hesabında (daha önce nakledilenler dahil) dikkate alınır. İlgililerin yeni kadrolarına atandıkları tarihten önce, eski kadroları için mevcut olan ve saklı haklar kapsamında bulunan gösterge, puan, oran ve katsayı artışları şahsa bağh haklarda artış sayılır. Ancak eski kadro için bu tarihten sonra ihdas edihniş hiçbir malî ve sosyal hak ve yardım ile sair ödemeler şahsa bağh hak kapsamında değerlendirilmez. Atanılan kadrodaki derece yükselmeleri veya kademe ilerlemeleri, aylık gösterge ve ek gösterge dışındaki ödemelerde, şahsa bağlı olarak saklı tutulan hakların ödendiği eski kadronun derecelerinin yükseltilmesi veya İcademeleri-nin ilerietilmesi sonucunu doğurmaz. Bu personelin (bu Kânuna göre anonim şirket halinde birleştirilen kuruluşlardaki personel dahil), Devlet Personel Başkanlığına, .bildiril-dikleri tarihteki kadrolarına ilişkin olarak bildirim tarihi itibarıyla almakta oldukları aylık, ek gösterge, ikramiye, her türlü zam ve tazminatları (ek tazminat ve bankacılık tazminatı dahil), makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ücret (fazla mesai ücreti hariç), ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan ödemelerin toplam net tutarının (bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır); nakledildiği kurum ve kuruluş tarafindan şahsa bağh hak olarak ödenen aylık, ek gösterge, zam, Özel hizmet tazminatı, makam tazminatı, temsÜ tozminatu, görev tazminatı ödemeleri ile şahsa bağh hak dışında yapılan ikramiye, ücret, ek ücret, ek ödeme, ek tazminat, teşvik ödemesi, döner sermaye payı ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (fazla mesai ücreti, fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde, aradaki fark tutan, herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaksızın fark kapamncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir. Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağholarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere şahsa bağlı hak ırygulaması ile fark tazminatı ödenmesine son verilir.

SORU 13) I sayılı cetvele dahil personelin Araştırmacı unvanlı kadrodan başka bir kadroj'a atanma hakkı var mıdır?

CEVAP 13) I sa3T.l1 cetvele dahil personelin atanması Araştırmacı unvanlı kadrolara 37apılmaktadır. II sa3'ilı cetvele tabi kadrolarda görev yapan personel ise mevcut unvanı dışındaki bir unvanla da atanabilmektedir.

SORU 14) 4046 sayılı yasanm 22. maddesinin 2. fıkrasında "ancak I sayılı cetvelde yer alan, mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlilik sınavı sonucunda göreve alınanların atama teklifleri, söz konusu görev unvanına uygun kadrolara yapılır." denilmektedir. Bu durum hangi unvandaki personeli kapsamaktadır?

CEVAP 14) Söz konusu madde de bahsedilen personel Şirketimizde Müfettiş ve Başmüfettişleri kapsamaktadır.

SORU 15) Devir aşamasında askerlik nedeniyle görevinden ayrı bulunan memur-sözleşmeli ve işçi personelin durumları ne olacak?

CAVAP 15) Memur-Sözleşmeli personel askerlik dönüşünde TED AŞ tarafından göreve başlatılacak, daha sonra istihdam fazlası personel olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bildirilecektir.

İş Kanununun 6, maddesi doğrultusunda,

İşçi personel yeni işverene mevcut iş sözleşmeleri ile birlikte devredilecektir. Fiili devir esnasında muvazzaf askerlik hizmeti nedeniyle iş başında bulunmayan işçilerin askerlik hizmeti süresince iş akitleri askıda kalmaktadır.

Zira 31. maddede; işçilerin askerlik ödevinin sona ermesinden başlayarak iki ay içinde işe girmek istedikleri takdirde işveren o andaki şartlarla işe almak zorundadır.

6. madde kapsamında..esldişver.enmJ}U-3diükfim askerlik ödevinin bitimini takiben 2 ay içinde iş talebinde bulunan TEDAŞ işçilerini yeni işveren işe başlatmak zorundadır.

SORU 16) Emekli Sandığı Kanunun Ek 71inci maddesine göre Emekli Sandığı ile ilgisi devam ettirilerek devir alan şirkete geçen personel emekli olduğunda, kamuda geçen sürelere ait emekli ikramiyesini alabilecek mi? Söz konusu personel askerlik borçlanması yapmışsa bu süre emekli ikramiyesinin hesabına dahil edilecek mi?

CEVAP 16) '5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun Ek 71 inci maddesinde "Sosyal güvenlik bakımından T.C. Emekli Sandığına tabi bir görevde bulunmakta iken, özelleştirme programına alman kuruluşların bu Kanuna göre emeklilik hakkı tanınan kadro ve pozisyonlarına atananlarla, bu kuruluşların özelleştirilmeleri sonucu sermayelerindeki kamu pa3i % 50'nin altına düşenler ile bunlardan anonim şirkete dönüştürülüp dönüştürülmediğine bakılmaksızın satılan veya devredilenlerde T.C.Emekli Sandığına tabi olarak çalışan personelden isteyenlerin Sandıkla ilgileri devam eder. Ancak,' bu kuruluşların sermayelerindeki kamu payının % 50'nin altına düştüğü tarihte, anonim şirket statüsünde olmayanların saüşı veya devri tarihinden sonra Sandığa tabi olarak geçen süreler için emeklilik ikramiyesi ödenmez. Bu madde gereğince T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilenlere ve bu Kanuna tâbi olarak çalışmakta iken bu kuruluşların özelleştirilmesi, faaliyetinin durdurulması, kapatılması veya tasfiye edilmesinden önce emeklilik, maluliyet veya ölüm nedeniyle görevlerinden ayrılmış olup da kendilerine veya dul ve yetimlerine T.C. Emekli Sandığınca aylık bağlanmış olanlara ödenen emekli ikramiyesi, makam, görev ve temsil tazminatları ile ölüm yardımları ödenmesini takip eden iki ay içinde faturası karşılığında Hazine tarafından T.C. Emekli Sandığına ödenir." denilmektedir.

5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun İkramiye başlıklı 89 maddesi hükümlerine göre emeklilik ikramiyesi hesaplanmakta olup, her tam fiili hizmet yılı için (askerlik borçlanması dahil), ay'hk bağlamaya esas tutarların bir aylığı.emekli ikramiyesi olarak verilir.

SORU 17) Emekli Sandığı Kanununun Ek 71inci maddesine göre Emekli Sandığı ile ilgisi devam ettirilerek devir alan Şirkete geçen Personelin, Emekliye esas aylık yönünden derece ve kademe ilerlemeleri nasıl olacak? Ek göstergeler kazanılmış hak aylığına göre tespit edilmektedir. Özel şirketteki süreler kazanılmış hak aylığı yönünden değerlendirilebilecek mi? Değerlendirilemeyecek ise özel şirkete geçenlerin kazanılmış hak aylığına göre tespit edilen en son göstergeleri sabit mi kalacak?

CEVAP 17) Emekli Sandığı iştirakçisi personelin devir tarihinden sonra 5434 sayılı Kanunun Ek 71 inci maddesi uyarınca geçen hizmetleri, emekliliğe esas aylık yönünden tahsil durumları itibariyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan yükselebilecekleri azami derece ve kademeyi geçmeyecek şekilde değerlendirilecek, ancak bahse konu tarihten sonra geçen süreler kazanılmış hak aylığı yönünden değerlendirilemeyeceği gibi emeklilik ikramiyesinin hesabında da dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, kazanılmış hak aylığı yönünden devir tarihinde bulundukları derece ve kademeler esas alınacaktır.

SORU 18) Özel şirkete geçenlerin tekrar memuriyete dönme haklan olabilecek mi?

CEVÂP 18) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 92 nci maddesinde "İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla aynldıklan tarihte almakta olduklan aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler." denilmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 71 nci maddesinde "Memurların eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmeleri caizdir. Bu şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu Kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilen niteliklere sahip olmaları şarttır. Bu durumda sınıflan değişenlerin eski sınıflarının derecesinde elde ettikleri kademelerde geçirdikleri süreler yeni sınıflardaki derecelerinde dikkate almır.

Kurumlar, memurlarını meslekleri ile ilgili sınıftan genel idare hizmetleri sınıfına veya genel idare hizmetleri sınıfından meslekleri ile ilgili sınıfa, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle atayabilirler.

Eski sınıflarında, görev alacakları yeni sınıfa göre memurluğa daha yüksek bir derece ve kademeden başlamış olup da sınıf değiştirenlerin yeni görevlerindeki ilk ilerleme süreleri eski sınıflarında kazandıkları derece ve kademelere tekabül eden süre kadar uzatılır ve bu süre tamamlanıncaya kadar kendilerine sınıf değiştirmeleri sırasında bulundukları' derecede kademe ilerlemesi verilmez." denilmektedir.

SORU 19) Emekli Sandığı ile ilgisi devam edip özel şirkete geçenlerin tedavi ve ilaç giderleri özel şirket tarafından mı karşılanacak?

CEVAP 19) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve kararname hükümlerine göre Şirket tarafından karşılanacaktır.

SORU 20) Emekliliğini hak etmeden devir alan şirkete geçen ve Emekli Sandığı Kanununun Ek 71 inci maddesine göre Emekli Sandığı ile ilgisi devam ettirilen kişi emeklilik hakkını kazanamadan işveren taralından tek taraflı iş akdi fesih edilirse, ya da kendi isteğiyle iş yerinden ayrılırsa, söz konusu kanundan yararlanmak suretiyle başka bir özel şirkette çalışabilir mi? Bu kanundan yararlanamaz ise Kamuda geçen sürelere ait ikramiyesi yanacak mı?

CEVAP 20) Şirket'e geçerek 5434 sayılı Kanunun Ek 71 inci maddesi uyarınca Emekli Sandığı ile ilgilendirilen personelin daha sonra görevinden ayrılması durumunda, Ek 71 inci madde hükmünden yararlanarak başka bir özel şirket'te çalışması mümkün değildir. Diğer taraftan, ayrılması durumunda devir tarihinden önce geçen hizmet sürelerine esas emeklilik ikramiyesinden yararlanamayacaktır.......

SORU 21) Emekli Sandığı iştirakçisi olarak görev yapmakta iken emekliye ayrılıp, özel şirketlerde çahşmaya başlayan personellerin emekli aylıldarmda herhangi bir kesinti ve çalıştığı işle ilgili ne gibi kesintiler yapılacaktır?

CEVAP 21) Şirketimizde Emekli Sandığı iştirakçisi olarak görev yapmakta iken emekliye ayrılan ve daha sonra özel şirketlerde Sosyal Sigortalar Kurumuna (5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (a) bendi kapsamına girenler) tabi olarak görev yapanların emeklilik a3'lıklannda 2829 sayılı Kanun hükümlerine göre işlem yapılacak olup, emekli aylıklarında kesinti olmayacaktır. Çalıştığı iş nedeniyle sosyal güvenlik destek primi kesilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber