14 yaşındaki Ahmet'i vuran polis tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da meslektaşının motosikletini çaldığı iddia edilen 14 yaşındaki Ahmed Yıldırım'ı tabancayla sırtından vurarak yaralayan polis memuru S.B., ?kastı aşmak suretiyle adam yaralamak' suçundan tutuklandı.

Bir karakolda görevli polis memuru M.Y.'nin 7 Kasım'da motosikleti çalındı. M.Y. ve meslektaşı S.B., aradıkları motosikleti, 9 Kasım'da Onur Mahallesi'nde üzerinde 3 genç ile gördü. Polis memurları motosikletteki gençleri durdurmak istedi. Kaçmaları üzerine polis memuru S.B., tabancasını çekip ateş etti. Motosikletin arka koltuğunda oturan Ahmed Yıldırım sırtından yaralandı. Motosikletteki 2 genç ise kaçtı. Yaralı Yıldırım, Numune Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınırken 2 polis memuru ise açığa alındı.

Yaralı Yıldırım'ın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Yaralı Yıldırım'ın herhangi bir sabıkasının bulunmaması üzerine 11 gündür açıkta olan polis memurları bugün akşam saatlerinde ?kastı aşmak suretiyle adam yaralamak' suçundan Adliye'ye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, S.B.'yi tutuklarken, diğer polis M.Y.'yi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklanan polis memuru S.B.'nin mahkemedeki ifadesinde, ?Arkadaşımın motosikletini çalanları gördük. Üzerinde 3 kişi vardı. Dur ihtarımıza karşın durmayıp kaçtılar. Ben havaya ateş ederek durdurmak istedim. O anda motosiklet aniden durur gibi olunca havadaki elim ön tarafa düşünce tabanca ateş aldı. Kazayla oldu, çok üzgünüm? dediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber