İZSU'daki açma kapama yolsuzluğuna ceza yağdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Kasım 2008 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Abone İşleri Eski Daire Başkanı Ahmet Öner Soydan, Sayaç Okuma ve Kaçak Denetim eski Şube Müdürü Murat Menekşe ile Açma Kesme eski şefi Mesut Taşkın hakkında, ?Resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık ve görevi ihmal' suçlarından yargılandıkları davada hem hapis hem de para cezası çıktı.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, Mesut Taşkın 15 yıl 9 ay hapis ile 1 milyon 841 bin YTL para cezası, Ahmet Öner Soydan ile Murat Menekşe ise 1'er yıl 8'er ay hapis ve memurluktan men cezasına çarptırıldı.

İZSU Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı araştırma sonucu, 2003 yılı ile 2006 yıllları arasında ihaleyi kazanan taşeron şirket elemanlarının abonelerle ilgili suların kesilmesi, açılması, su sayaçlarının ve borularının değiştirilmesi ve bu hizmetlere bağlı işlerin yürütülmesi ile ilgili bildirdikleri rakamları, sanıkların daha fazla gösterip devleti yaklaşık 1 milyon YTL zarara uğratıklarını belirlendi. Bunun üzerine müfetişler, Soydan, Menekşe ve Taşkın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dosyayı inceleyen Savcı Ahmet Güven, 3 zanlının Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaları için iddianame hazırladı.

FAZLADAN 743 BİN BELGE

Savcı hazırladığı iddianamede Mesut Taşkın'ın 3 yıl içerisinde açma kesme biriminde iş sayılarını fazla yazarak, gerçekte yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterip, toplam 743 bin 733 adet fazla belge düzenlediği ve diğer sanıklarla birlikte idareyi 1 milyon YTL zarara uğrattığını belirtti.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklardan Mesut Taşkın hakkında ?Resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılık' suçlamıyla toplam 15 yıl, Ahmet Öner Soydan ve Murat Menekşe'ye de ?Görevi ihmal' suçundan 2'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan son duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan Mesut Taşkın dışındaki iki sanık avukatları ile katıldı. Sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyip, beraatlerini istedi.

MESUT TAŞKIN FİRARDA

Mahkeme heyeti hakkında yakalama emri bulunan Mesut Taşkın'ı 15 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon 841 bin YTL para, Ahmet Öner Soydan ile Murat Menekşe'yi ise 1'er yıl 8'er ay hapis ile cezaları süresi kadar memurluktan men cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca iki elektrik şirketi (Set Elektrik Mühendislik ile Aksa İnşaat Limited Şirketi) yetkilileri hakkında da, kamu kurumunu dolandırıp, resmi belgede sahtecilik suçlarını işledikleri iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber