Adli Tıp'ta sorun, performas puanı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baktıkları dosya başına puan alan Adli Tıp uzmanları, hedeflenen seviyeye ulaşmak için hataya sürükleniyor.

Adli Tıp Uzmanlar Derneği Başkanı Serhat Gürpınar, kurumda çalışan hekimlerin baktıkları dosya başına puan almalarının doktorların hata yapmasına neden olduğunu söyledi. Gürpınar, "Doktorların ay sonunda toplaması gereken bir puan var. Performans kritelerini tamamlayacağız, diye sürekli rapor üretiyoruz" dedi.

DOKTOR KUSURU

Gürpınar, "Ne kadar rapor üretirsek o kadar puan alıyoruz. Performans kriterlerini tamamlamaya çalışırken hata yapabiliriz" diye konuştu. Gürpınar, şunları söyledi: "Örneğin bir dosya doktor kusurunu içeriyorsa o dosyaya 6 puan veriliyor. Tıbbı dosyaların puanı daha yüksek oluyor. Ama her dosyanın puanı aynı olmuyor. O yüzden puanı düşük olan dosyalara bakan doktorlar puanı tutturabilmek için daha fazla dosyaya bakmak zorunda kalıyorlar. Doktorlar, puan kaygısıyla dosyaları incelemek zorunda kalıyor."

Gürpınar, Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulları'nın ve Genel Kurulun yapısı itibariyle bilirkişi raporları konusunda uzman olmayan kişiler tarafından hazırlandığını söyledi. Gürpınar, "Adli tıp hizmetleri sanki yeni kanunlar yürürlüğe girmemiş gibi yürütülüyor" ifadesini kullandı. Gürpınar üniversitelerden kuruma yapılan ek görevlendirmelerinin nesnel olmadığını belirtti.

Münevver ÇAKIRTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber