Ceza alınca duruşma salonunu birbirine kattılar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da 2 kişiyi gasp etmek suçundan yargılanan 5 sanık, hapis cezasına çarptırılınca duruşma salonunu birbirine kattı. Tutuklu sanıkları jandarma ve polis biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi.

Sanık ve tanık kürsüsü ile avukatların masasını kıran 5 kişi hakkında ?devlet malına zarar vermek' ve ?mahkemeninin düzenini bozmak' suçlarından da dava açılacağı belirtildi.

Samsun'da Nurettin Deniz (25), C.K. (17), Mehmet Armağan (20), Selim Köse (21) ve Durmuş Kırbıyık (24), bu yılın ocak ayında Derebahçe Mahallesi'nde aralarında husumet bulunan Yunus Şeker (25) ve Oktay Askar (28) ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 5 kişi, silahlarını çekerek, Yunus Şeker ile Oktay Askar'ı önce etkisiz hale getirdi. Ardından da iki kişiye ait 2 ruhsatsız tabanca ile 135 YTL'yi alarak kaçtı. Olaydan sonra yakalanan 5 zanlı, ?2 kişiyi silahlı gasp' suçundan tutuklandı. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Durmuş Kırbıyık, gasp suçunu kabul etmeyerek, kendilerini şöyle savundu:

?Aramızdaki sorunlarını konuşmak için buluştuk. İkisinin de elleri cebindeydi. Hallerinden şüplenince silahı çekerek ellerini ceplerinden çıkarmalarını istedim. Bu sırada diğer arkadaşlar da tabancalarını çıkardı. Biz de onların silahlarını aldık. Tabancaları ateş etmeye hazır durumdaydı. Mermilerini boşaltıp tabancaları attık. Ama paralarını almadık.?

4'ÜNE 20'ŞER, BİRİNE 13 YIL HAPİS

Diğer 4 sanık da arkadaşlarının savunmasının doğru olduğunu belirterek beraatlerini istedi. Mahkemeye katılan Yusuf Şeker sanıklardan şikayetçi olmazken, daha önceki duruşmaya katılan Oktay Askar 5 sanıktan da şikayetçi olmuştu. Mahkeme, sanıkların 2 kişiyi silahla gasp ettiklerine kanaat getirerek Durmuş Kırbıyık, Mehmet Armağan, Selim köse ve Nurettin Deniz'e 20'şer yıl, C.K.'ya ise yaşı küçük olduğu için 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

KARARI DUYUNCA ÇILDIRDILAR

Kararın ardından jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkarılmak istenen 5 kişi, önce sanık kürsüsünü tekmeleyerek kırdı. Ardından kendilerini savunan avukatların masasını tekmelemeye başlayan 5 sanık, tanık kürsüsünü de kırarak kullanılamaz hale getirdi. Jandarma ve polislere direnen sanıklar, mahkeme heyetine de küfür ve hakaret etti. 5 sanık polis ve jandarma tarafından biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirildikten sonra adliye içindeki tünelden nezarethaneye götürüldü.

Duruşma salonunda yaşanan arbede üzerine mahkeme başkanı Hakim Vecdi Seyfi Topbaş, Emniyet Müdürlüğü'nden olay yeri inceleme ekiplerini çağırttı. 5 sanık hakkında ise ?devlet malına zarar vermek', ?mahkemeye hakaret' ve ?mahkemenin düzenini bozmak' suçundan dava açılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber