Bayram yolcularına TCDD'den bilet var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TCDD Genel Müdürlüğünün bilet satışta uygulamaya koyduğu "özel gişe" sistemi sayesinde, Kurban Bayramı'nda Ankara'dan İstanbul ve İzmir'e gidecek yolcular için henüz biletlerin tükenmediği bildirildi.

Geçmiş yıllarda bayram dönemlerinde Ankara-İstanbul ve Ankara-Eskişehir güzergahlarında biletlerin haftalar öncesinden tükendiğini dikkate alan TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara Garı'nda hizmet verecek "özel gişeyi" hizmete soktu.

Yolcu yoğunluğuna göre bilet satış planlaması yapan TCDD görevlileri, böylece İstanbul ve İzmir yolcularının tren biletlerine daha kolay ulaşabilmelerine imkan sağladı.

Kurban Bayramı süresince sefer yapacak Ankara-İstanbul ve Ankara-İzmir trenlerinde hala yer bulunduğunu belirten yetkililer, biletlerin 08.00-22.00 arasında hizmet verecek özel gişelerden temin edilebileceğini kaydetti.

Daha önceki uygulamada, Ankara'dan İstanbul'a gidecek yolcular, Eskişehir-İstanbul biletlerinin erken alınması nedeniyle trenlerde yer bulamıyordu. Bu yüzden, Ankara-İstanbul trenleri Eskişehir'e kadar boş gidiyordu.

Bayram nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak üzere 6, 7 ve 14 Aralıkta Ankara-İstanbul arasında karşılıklı saat 12.00'de hareket edecek ilave yolcu trenleri ile 7 ve 14 Aralıkta Haydarpaşa-Eskişehir arasında ilave yolcu trenlerinin sefer yapacağı bildirildi.

Ayrıca, 9 Aralıkta, Basmane-Bandırma arasında 6 Eylül Ekspresi'nin sefer yapacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber