Okul müdürü ve yardımcısına, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 17:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'deki Misak-ı Millî İlköğretim Okulu Müdürü, müdür yardımcısı ve okul aile birliği başkanı, nakille gelen veya bölge dışında ikamet eden öğrencileri kaydetme karşılığında velilerinden aldıkları bağışları sahte makbuzlarla zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla gözaltını alındı.

Bir yılda zimmete geçirilen para miktarının 100 bin YTL'yi bulduğu kaydedildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, söz konusu okulda bağış olarak toplanan paraların okul için kullanılmadığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Okula nakille gelen veya bölge dışında ikamet eden öğrenci velilerinden kayıt karşılığı 750 ile 2 bin YTL arasında okul aile birliği makbuzlarıyla bağış alındığı, ancak makbuzların karşılığının okul gelir gider defterine işlenmediği tespit edildi.

Aynı makbuzun ikizinin kullanıldığı yüksek meblağlı bağışların zimmete geçirildiği iddiasıyla okulda 12 yıldır görev yapan Müdür Z.Ç., 20 yıldır görev yapan müdür yardımcısı S.Ö., 10 yıl öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yaptıktan sonra emekli olarak 9 yıldır okul aile birliği başkanlığını yürüten A.H. gözaltına alındı.

Müdür Z.Ç.'nin odasında yapılan aramada bir dahili hard disk, bir harici hard disk, bir dizüstü bilgisayar, 5 adet sahte makbuz koçanı, okul aile birliğine ait 10 adet makbuz koçanı, arabasında ise iki sahte makbuz koçanı ele geçirildi.

Koçanlarda 2006, 2007 ve 2008 yıllarında ikiz olarak tanzim edilen yüzlerce makbuz bulunurken, bunlar karşılığında zimmete geçirilen para miktarının yüz binlerce YTL'yi bulduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili 26 öğrenci velisinin de bilgisine başvuruldu.

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber