PTT'deki tuvalet sorununu dile getiren şube başkanı hakkında sendikası inceleme başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2008 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da bir PTT şubesinde yaşanan tuvalet sorununu dile getiren Türk-Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı hakkında, sendika genel merkezi inceleme başlattı. Türk-Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, "Şube başkanı bu tür açıklamaları ve işi yavaşlatacağız açıklaması ile amacını ve yetkisini aşmıştır" dedi.

Bursa'da bir PTT şubesinde tuvalet bulunmadığı ve çalışanların ihtiyaçlarını pet şişelerde giderdiklerine dair haberler 28 Kasım 2008 tarihinde basında yer almış ve kaynak olarak da Türk-Haber Sen Bursa Şube Başkanı'nın beyanları gösterilmişti. Türk-Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Bursa'ya gelerek, konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Türkiye Kamu -Sen Bursa Şubesi'nde yapılan basın toplantısına haberden dolayı hakkında inceleme başlatılan Türk-Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı'nın katılmaması dikkat çekti.

Türk-Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk-Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı'nın bu açıklamalarını kesinlikle tasvip etmediklerini söyledi. Karadavut, "Şube başkanının bu tür açıklamaları ve işi yavaşlatacağız açıklaması amacını ve yetkisini aşmıştır. Bununla ilgili genel merkezimiz gerekli incelemeyi yapacaktır." dedi. Türk-Haber Sen'in kuruluş amacına uygun olarak üyelerinin hak ve menfaatlerini korumayı kendine ilke edindiğinin altını çizen Karadavut, şöyle devam etti: "Ancak yapacağı her faaliyette önce ülkemiz felsefesini benimsediğinden devletimizi ve devletimizin kurumlarını rencide etmek, küçük düşürmek gibi bir yöntemi asla benimsememiştir."

Yaşanan tuvalet sorununu haberlerini konu edinen basına da kızan Türk-Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan güzel işler görmezden gelinerek bir şubedeki tuvaletin olmaması büyük bir olaymış gibi basında yer alması 168 yıllık tarihi bir kuruma yapılmış en büyük kötülüktür. Pasaj içinde bulunan veya müstakil dükkanların kaçında tuvalet ve lavoba bulunmaktadır. Basının bu tür haberlere itibar etmesi bizleri üzmüştür. Oysa basından kamu çalışanlarının daha önemli sorunlara eğilmelerini beklerdik."

TÜRK EĞİTİM SEN BURSA ŞUBESİ'NDEN BURGARİSTAN'A ZİYARET

Öte yandan aynı toplantıda Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şubesi tarafından Bulgaristan'a yapılan ziyaretle eğitimde yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve iki ülke okulları arasında kardeşlik ve işbirliğinin artırılması konusunda görüşmeler yapıldığı belirtildi.

Türk Eğitim Sen Bursa Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında yapılan gezi ve amacı hakkında bilgi veren Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, 25 ve 29 Kasım tarihleri arasında Bulgaristan Öğeretmenler Sendikası'nın davetlisi olarak Rusçuk şehrine gezi düzenlediklerini aktardı. Kazım Sarnık, düzenlenen gezi ile iki ülke arasındaki eğitim alanında ilişkilerin geliştirilmesi ve Bulgaristan'da Türkçe'nin daha iyi öğrenilmesi amacıyla zorunlu dersler konumunda okutulması konusunda girişimde bulunduklarını söyledi. Sarnık, son ziyarette iki ülkenin okulları arasında eğitim ve kültür alanındaki işbirliğini geliştirmek adına kardeş okullar tesis ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber