e-devlet ödülleri sahiplerini buldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2008 15:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kamu ve yerel yönetimlerin başarılı e-devlet projesinde birinci olanlar belli oldu. TÜSİAD ile Türkiye Bilişim Vakfı'nın (TBV) düzenlediği törende kamudan kamuya hizmetler kategorisinde kürsüye Orman Genel Müdürlüğü çıktı.

Kamudan iş dünyasına bölümünde ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ödüle layık görüldü. Kamudan vatandaşa e-hizmetler kategorisinde ise iki kurum birincilikleri paylaştı. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü.

6. e-Türkiye Ödülleri Shareton Otel'de yapılan törenle sahiplerini buldu. Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı katıldı. Finalde üç ayrı kategoride 14 proje yarışırken, kategori birincileri elektronik oylamayla belirlendi. Jüri üyeleri daha önce okudukları projelere aynı anda puan verdi. Ardından kategori birincileri açıklandı.

Buna göre Orman Genel Müdürlüğü 'Orman Yangın Yönetim Sistemi' projesiyle kamudan kamuya e-hizmetler kategorisinde zirveye çıktı. 'Garanti Belgesi ve Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesinde e-imza ve e-belge Uygulaması' projesiyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kamudan iş dünyasına e-hizmetler kategorisinde birinci oldu. 'SMS Bilgi Sistemi' projesiyle Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ödül alırken, aynı kategoride Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması'yla birinciliği aldı.

Dört belediyeye ise e-belediye ödülü verildi. Bayrampaşa Belediyesi'ne özel teşvik ödülü verilirken, Fatih, İstanbul Büyükşehir ve Bakırköy Belediyeleri de e-belediye özel ödülü aldı. Birincilere ödüllerini Bakan Ekren, TÜSİAD Başkanı Yalçındağ ve TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber