e-devlet ana kapısı bu ay faaliyete geçecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2008 16:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, kamu hizmetlerinin elektronik ortamda sunulmasının hem devlete hem vatandaşa katkı sağladığını söyledi. e-devlet uygulamaları sayesinde maliyetin ve zaman kaybının azaldığını ifade eden Ekren, "e devlet ana kapısı bu ay faaliyete geçecek." dedi.

Sheraton Otel'de düzenlenen 6. e-TR Ödülleri ve Kongresi'ne katılan Ekren, Türkiye'nin 2013 vizyonunda bilgi toplumu hedefinin önemli yer tuttuğunu söyledi. Bu çerçevede kamu ve özel kurumların elektronik ortamda hizmet sunumunu yaygınlaştırdığını dile getiren bakan, sağlık, eğitim, kültür gibi hizmetlerin e-devlet uygulamalarıyla vatandaşın ayağına gittiğini belirtti. e-devlete paralel olarak teknoloji pazarı ve bilişim sektörünün büyüdüğünü kaydeden Ekren, "Telekomünikasyon pazarı 20,5 milyar dolara çıkacak. Bilgi teknolojileri ise 5,5 milyar dolar seviyesine çıkacak." diye konuştu.

Türk Sanayi ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise internet ve diğer bilişim teknolojilerinin yaygınlaşması sonucunda vatandaşların 'e-devlet' uygulamaları ile sunulan hizmetleri kullanmayı alışkanlık haline getireceğini söyledi. Bunun da maliyetlerin azalmasına ve verimliliğin artmasına yol açacağını kaydetti. Bu noktada internete erişimdeki özel iletişim vergisinin indirileceği yönünde yapılan açıklamaların olumlu etki meydana getireceğini dile getirdi.

"TÜRKİYE KRİZLERE KARŞI AŞILI HALE GELDİ"

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise 2001 krizinin üzerinden altı yıl geçtiğini belirterek, Türkiye'nin şimdi de küresel krizin etkisi aldığına girdiğini söyledi. 2001'de Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı'ndaki kadar kötü bir ekonomik daralmaya sahne olduğunu belirten Eczacıbaşı, "Binlerce kişi işsiz kalmıştı. Sektörler küçülmüştü. Üzerinden altı yıl geçti bu krizin. Bu kez küresel krizin etkisi altına girmiş bulunuyoruz. Bu kez krizin sebebi biz değiliz. Başkalarının krizine ortak olma durumundayız." şeklinde konuştu.

Eczacıbaşı, Türkiye'nin başkasının krizine ortak olduğunu belirterek "Acaba bu yenisini nasıl atlatacağız?" sorusunu yöneltti. 2001 krizi sonrasında yapılan yasal düzenlemeler, yürürlüğe konulan yeni uygulamaların Türkiye'yi krizlere karşı biraz daha aşılı ve güçlü kıldığını belirterek, "Ama ekonomimiz hale küresel anlamda güçlü değil. Çok kırılgan." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber