Simitçi, çaycı, tatlıcı polis iş başında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarlarında hırsızlık, dolandırıcılık olaylarını

önlemek amacıyla kurulan "Güven Timi'ndeki polisler, dikkat çekmemek için simitçi, tatlıcı ve çaycı gibi davranarak görevlerini yapıyor. AA muhabirinin Konya Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı çalışmalarını hızlandırdı.

Hayvan pazarlarındaki hırsızlık, dolandırıcılık, karşılıksız çek ve senet verme suçlarına karşı 40 kişiden oluşan bir Güven Timi'nin oluşturulduğunu belirten yetkililer, "Yaklaşık bir ay önce çalışma başlatıldı. Belirlenen memurlara 2 haftalık eğitim verildi. Bu hafta içinde belirlenen pazar yerlerinde görev almaya başladılar" dedi.

Güven Timi'ndeki ekipler ile hayvan satıcılarının kolay iletişim kurması için özel kart bastırıldığını ifade eden yetkililer, şunları söyledi: "Bunlar pazar yerlerindeki hayvan satıcılarına da verildi. Bu sayede vatandaş polis arasında bir iletişim oluşturuldu. Ayrıca dolandırıcılık, hırsızlık, karşılıksız çek ve senet ile ucuz hayvan alımı konusunda uyarılarda

bulunuluyor."

-SİMİTÇİ, ÇAYCI, TATLICI POLİSLER-

Güven Timi'nde bulunan bazı polislere dikkat çekmeden çalışmaları için farklı görevler verildiğini bildiren yetkililer, şunları kaydetti: "Bazı polisler, pazar yerlerinde simitçi, çaycı, tatlıcı, müşteri ve hayvan satıcısı gibi davranarak görev alıyor. Bu görevliler, pazar yerlerinde kimse tarafından bilinmiyor. Olay olduğu an hemen bilgi veriliyor ve kısa sürede

şüpheliler yakalanarak, vatandaşların mağduriyeti giderilmeye çalışılıyor. Güven timinin çalışmaları sayesinde pazar yerlerinde çok fazla adli olay yaşanmıyor. Güven timinin amacı da önleyici hizmet." Yetkililer, özellikle bayram arefesinde pazar yerlerindeki yoğunluk nedeniyle resmi ekiplerin de pazar yerlerinde görevlendirildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber