Seçmen listelerini kontrol etmek için acele edin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçmen listelerinin askıda kalma süresinin son gününde vatandaşlar nüfus müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Listede olmayan vatandaşlar, oy kullanabilmek için müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

26 Kasım tarihinde muhtarlıklarda askıya çıkarılan ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre belirlenen seçmen listelerinde olmayan vatandaşların, listeye girmek için nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Nüfusa kaydolan vatandaşlar, buradan aldıkları belgeyi muhtarlıklara getirerek seçmen listesine kayıt yaptırıyor. Bu işlemi son güne bırakan vatandaşlar, listenin askıda kalma süresinin az olduğundan yakınıyor. Vatandaşlar, yaşanan durumun vatandaşlık görevinin zamanında yerine getirilmediğinden kaynaklandığını bir kısmı ise uygulamanın yanlış olduğu için son gün sıkıntısı yaşandığını belirtti.

Seçimde oy kullanmak istediğini belirten Mustafa Yıldırım isimli vatandaş, sıkıntının işini son güne bırakmaktan kaynaklandığını söyledi. Sürenin uzatılmasını isteyen Yıldırım, "Biz vatandaşlar olarak görevimizi zamanında yerine getiremiyoruz. Bu sistem yaklaşık 1 buçuk yıldır ülkemizde uygulanıyor. Ama insanımız bunu bilmiyor ve kaydını yaptırmıyor. Seçmen listesinin askıda kalma süresi kısıtlı ama son güne de bırakmamak gerekiyor" diye konuştu.

Seçmen listelerinin askıda kalma süresinin azlığından yakınan Ahmet Yılmaz ise işlemlerin yoğunluk nedeninin sistemden kaynaklandığını söyledi. Yılmaz, "Uygulama yanlış olduğu için kısıtlı bir süre verildi. Biz de bu süre içinde biz de işimizi yaptırmaya çalışıyoruz. Yetkilerin süreyi uzatmasını istiyorum" dedi.

Yapılan zamlara tepki gösteren Ayşe Yılmaz da, seçmen olabilmek için kararsız olduğunu ve seçmen kaydını yaptırmak için işini son güne bıraktığını söyledi. Nüfus müdürlüğü yetkilileri, sürenin kısıtlı olmasından dolayı uzun kuyrukların oluştuğunu ve bu durumun da çalışmalarına olumsuz yansıdığını belirtti.

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için muhtarlıklarda 26 Kasım'da askıya çıkarılan seçmen listeleri, bugün saat 17.00'de askıdan indirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber