Başesgioğlu'nun Açıklamasının Satır Araları

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun KPSS tercih işlemlerine ilişkin açıklaması, "sayı" ve "yerleşme sınırlaması" hususlarını içermekte olup, yeni bir bilgi ihtiva etmemektedir. Sadece bugüne kadar memurlar.net forum üyelerinin gayri resmi bir şekilde elde ettiği bilgiler ilk kez resmi düzlemde açıklanmıştır. Ancak Sayın Bakanın açıklamasının satır aralarında önemli ayrıntılar bulunmaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2008 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AÇIKLAMADA DİKKAT ÇEKEN HUSUSLAR

1- DPB İŞLEMLERİ BİTİRDİ, SIRA ÖSYM'DE

Açık olarak yer almasa da kamu kurumlarının gönderdiği talepler üzerindeki işlemler tamamlanmıştır. Devlet Personel Başkanlığı, hazırladığı boş kadro ve pozisyonları ÖSYM'ye göndermiştir. Dolaysıyla sadece ÖSYM'nin yapacağı küçük çaplı bir hazırlık kalmıştır.

2- ÖSYM, BAYRAM SONRASI AÇIKLAMA YAPACAK GİBİ

Ancak, ÖSYM tarafından 5 Aralık 2008 tarihine kadar henüz bir açıklama yapılmamıştır. Buna göre ÖSYM'nin yapacağı basın duyurusu muhtemelen bayram sonrasına kalmıştır. ÖSYM, KPSS tercihlerine ilişkin açıklamayı bayramdan sonraki ilk hafta içinde yapacak olursa, (15-19 Aralık 2008), adaylar muhtemelen 22 veya 26 Aralık 2008 tarihinden itibaren ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecektir.

3- BAŞESGİOĞLU DA YANLIŞ TERCİH YAPMAMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Başesgioğlu da, daha önce memurlar.net tarafından önemle vurgulanan bir hususa dikkat çekmiştir. Artık adayın hata yapma şansı bulunmamaktadır. ÖSYM'nin bir kadro veya pozisyona yerleştirdiği kişi, 2008 puanı ile bir daha, 2010 yılına kadar ÖSYM tarafından yapılacak alım işlemlerine başvuramayacaktır. Sayın Başesgioğlu'nun açıklamasında bu hususlar şu şekilde tasnif edilmiştir.

"a- Yerleştirilen ve ataması yapılan,
b- yerleştirilen ilgili kuruma başvurmayan,
c- yerleştirilen ancak yerleştirildiği kadro/pozisyonunun niteliğini taşımayan"

Yukarıdaki her üç durumda da, aday 2008 puanı ile bir daha, 2010 yılına kadar, ÖSYM tarafından yapılacak alım işlemlerine başvuramayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber