PKK'lı diye yargılanırken 'şehid düştü' haberi geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nusaybin'de PKK yanlısı gösteriye katıldığı gerekçesiyle hakkında dava açılan ve askere giden genci arayan mahkemeye birliğinden cevap geldi: O artık şehit

Gelemez çünkü o şehit

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK lehine düzenlenen yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle yargılanan Mesut Sanir'in, Türkiye-İran sınırında vatani görevini yaparken mayına basarak şehit olduğu mahkemede ortaya çıktı.

Sanir'in avukatı Ömer Halefoğlu, davanın düşürülmesini isterken, mahkeme heyeti ana dava kararında Mesut Sanir'le ilgili kısmın düşürüleceğini söyledi.

Mahkeme birliğine sordu

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Nusaybin'de 2005 yılında Abdullah Öcalan'ı desteklemek amacıyla Bursa'nın Gemlik ilçesine yapılan yürüyüşe katılmak üzere Şırnak'tan yola çıkan grupta yer aldığı ve Nusaybin'de jandarmanın yol kontrolü yapması nedeniyle kara yolunu trafiğe kapatarak PKK lehine slogan attığı gerekçesiyle dava açıldı.

?Suçu ve suçluyu övme'' ve ?Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet'' suçlarından dava açılan ancak askerde olduğu belirlenen sanık Mesut Sanir?in ifadesinin alınması için bir süre önce birliğine yazı yazıldı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Tokat 6. Piyade Er Eğitim Tugayı 48. Piyade Eğitim Alay Komutanlığın'a gönderilen yazıda Sanir'in ifadesinin alınması istendi.

Üçüncü yazışmanın ardından birlikten mahkemeye yazı geldi. Cevap yazısında, Sanir'in görevlendirme emriyle bulunduğu Iğdır'ın Aralık ilçesinde 29 Nisan 2008'de devriye görevi yaparken PKK'lılarca döşenen mayına basarak şehit olduğu ve bu nedenle ifadesinin alınamadığı yer aldı.

Yazıya otopsi raporu da eklendi.

Yargılamayı düşüren karar

Bu gelişmeyle birlikte aynı davada yargılanan dört sanıktan Ahmet Kültür ve Mesut Sanir'in avukatlığını üstlenen avukat Ömer Halefoğlu, CMK'ya göre bir kişi öldüğünde onunla ilgili yargılamanın da düştüğünü söyleyerek, Sanir'le ilgili yargılamanın düşürülmesini talep etti.

Mahkeme heyeti dosyada karar verildiğinde Sanir'le ilgili hükmün düşeceğini ancak bu aşamada yargılamaya devam edileceğini söyledi.

Yeşil Kart Bürosu'ndan çıkarılmıştı

Cizre Kaymakamlığı Yeşil Kart Bürosu'nda çalışan Mesut Sanir, ailedeki dokuz kardeşten biriydi.

Baba M. Salih Sanir'in şoförlük yaptığı Sanir'in şehit olduğu sırada kendisinden büyük ağabeyi cinayet suçundan cezaevinde bulunuyordu.

Yeşil Kart Bürosu'ndan çıkarıldıktan sonra bulduğu her işte çalışan Sanir, üç yıl önce Abdullah Öcalan'la ilgili bir gösteride gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber