Kimlik göstermeyen polise disiplin cezası verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2008 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir grup güvenlik muhabiriyle sohbet eden Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, polis kurşunuyla ölüm ve işkence konularına da değindi.

İstanbul Avcılar'da polis kıyafetiyle müzikhol basan şehir zorbalarının, kadın bir çalışanı kaçırması Türkiye'yi dehşete düşürdü. Skandal olay güvenlik güçlerine kimlik sorulması tartışmalarını yeniden gündeme getirirken Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, kimlik göstermeyen polislere disiplin cezası verileceğini açıkladı.

Polisin kendini tanıtmadan işlem yapamayacağını vurgulayan Köksal, "Hiçbir polis o müzikholdeki gibi hareket etmez. Polisten ters bir davranış gören, 155'i arasın. İhbarda bulunan vatandaşlar da kimlik bildirmek zorunda değil." dedi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, son günlerde gündeme gelen işkence iddiaları ile polis süsü verilerek işlenen suçlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Polis kılığına bürünen şehir zorbalarının geçtiğimiz günlerde İstanbul Avcılar'daki bir müzikholü bastığını hatırlatan Genel Müdür, müzikholden 155 Polis İmdat hattına herhangi bir ihbar yapılmadığını, bu durumun 'düşündürücü' olduğunu söyledi. Hadisenin araştırılması için iki müfettiş görevlendirildiğini hatırlatan Oğuz Kağan Köksal, hazırlanacak raporda, polis kıyafetlerinin herkes tarafından satın alınmasını engellemeye yönelik tedbirlerin de yer alacağını bildirdi. Yönetmelik veya yasa değişikliği yapılarak, polis olmadığı halde resmî üniforma giyenlere çok ağır yaptırımlar uygulanacağına işaret eden Köksal, polis kimliğinin taklit edilmemesi için başlatılan projenin de tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı: "Kokartlar Darphane'de basıldığı için taklidi mümkün değil. Mevcut kimlikler de sahtesi yapılamayacak şekilde dizayn edilecek. Hologram gibi güvenlik unsurları olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber