Kayıp polisin ailesini 'oğlunuzu gördük' telefonları üzüyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Aralık 2008 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da kaybolan polis memuru Özgür Akkaya'dan 97 gündür haber alınamıyor. Yakınları, polisin anne ve babasını ilaç ve 'Güçlü kuvvetliydi, kimse dokunamaz, dönecek' sözleriyle teskin ederken akrabaları en çok, "Biz gördük, kafede çay içiyordu." diye arayıp sonrasında dalga geçenlere üzülüyor.

Özgür Akkaya'nın kayınbiraderi Mehmet Topçu, "Emniyet seferber olmuş durumda. Cenazeyi görene kadar umudumuzu yitirmeyeceğiz." diyor.

Ankara TBMM Koruma Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Milli Saraylar Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli 32 yaşındaki polis memuru Özgür Akkaya üç aydır kayıp. 29 Ağustos Cuma gününden itibaren işyerine gelmeyen Akkaya'nın en son aynı gün saat 19.30'da bir arkadaşıyla telefonla görüştüğü belirtildi. Cep telefonu teknik takibe alınan memurun izine, telefonu kapalı olduğu için ulaşılamadı. Akkaya'nın hesaplarında da aylardır oynama olmadığı tespit edildi.

Kayıp polisin ailesi ise perişan durumda. Anne ve babası, ilaçlarla ayakta tutuluyor. Kayınbiraderi Mehmet Topçu, anne Seviye ile baba Hasan Akkaya'yı, "Sağdır, bir şey olsa haberi gelir. Çıkıp gelecek." diye teskin ediyor. Polisin İstanbul'daki dairesini boşaltıp eşyalarını Bursa'ya taşıdıklarını anlatan Topçu, "Emniyet çok hassas çalışıyor. İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın konuyla yakından ilgilendiğini biliyoruz. Şu an için sonuç yok." dedi. Bu arada aile, asılsız ihbarlardan yakınıyor. Topçu, "Bizi en çok üzen kayıp ilanını görüp işletenler. Arayıp, 'Abi biz gördük, az önce burada çay içiyordu' diyenler oluyor. Umutla geri arıyoruz, gerçek çıkmıyor. Bu bizi yaralıyor." ifadelerini kullanıyor. Alper Sancar, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber