Sendikalı muhtarlar hak peşinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2008 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Sendikası (Muhtar-Sen) Genel Başkanı Mustafa Altay, muhtarların Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır, çağdaş, modern, daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak istediğini belirterek, sorunlarına acil çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Altay, Türkiye genelindeki 52 bin 500 muhtarın sendikalı olduğunu, yetkililere seslerini duyurmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hükümetten sorunlarına çare bulmasını isteyen Altay, "Muhtarlarımız Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır, çağdaş, modern, daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak istiyor. Bu nedenle muhtarların sorunlarına acil çözümler üretilmeli. Halkın devlete ulaşmada ilk adımı olan muhtarlarımızın kamusal statüsü, özlük haklarının belirsizliği bir türlü giderilemiyor" dedi.

Mustafa Altay, "konumları kamu görevlisi ama Bağ-Kur kapsamında bulunan muhtarların seçildikleri halde seçilmişlerin haklarından yararlanamadığını" savunarak, "Sendikalaşma sayesinde yetkili birimlere ulaştırma çabasındayız" diye konuştu.

Altay, AB'ye uyum sürecinde sendikalar ve sendikalaşmanın önem taşıdığını belirterek, "tüm muhtarları seslerinin daha güçlü çıkması, birlik ve dayanışma için sendikalarına üye olmaya çağırdığını" kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber