Dolandırıcı bankacıdan müşteri parasıyla yatırım

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Aralık 2008 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da bir banka şubesinde görevli 35 yaşındaki Sevgi Çelik'in imzasız ve talimatsız olarak müşterilerinin hesabından çektiği 667 bin YTL ile suç ortağı galerici Halil Taş'la birlikte ev, dükkan, arsa ve araba alarak yatırım yaptığı ortaya çıktı.

Geçen Haziran ayında tutuklanıp 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan Çelik ve Taş, birbirini suçladı. Kardeşinin eski ortağı olan Halil Taş'ın kredi alamamasından dolayı müşterilerin hesabından para aktardığını belirten Çelik, ?Bana ödeyeceğini söyledi, ama ödemedi? dedi. Tutuklu yargılanan Halil Taş da suçlamaları kabul etmeyerek, ?Bana kardeşiyle birlikte gelip yatırım yapmak istediklerini söylediler. Benim hesabıma aktardığı paralar müşterilerinin hesabından mı, kendi hesabından mı bilmiyorum. Ancak bana aktarılan o paraları ev ve araba alarak geri ödedim? dedi.

Tutuklu iki sanığın davası sürüyor.

Müşterisi B.Ç.'nin 232 bin YTL tutarındaki parasını çekmek istemesi üzerine bankacı Sevgi Çelik, mesai arkadaşlarına ?İntihar edeceğim? diyerek mesaj atıp ortadan kaybolmuş, polis tarafından kısa sürede yakalanmıştı. Suç ortağı olduğu belirlenen Halil Taş da yakalanmış ve her iki zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yapılan incelemede, Sevgi Çelik'in 11 müşterisinin hesabında bulunan toplam 667 bin YTL'yi Temmuz 2007'den itibaren Haziran 2008'e kadar Halil Taş'ın hesabına aktardığı ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber