Öğretmen sendikaları arasında 'Öcalan' kavgası

Haber Giriş : 30 Kasım 2004 06:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen'in bazı şubeleri gazetelere Öcalan ilanları vererek tehditler savurunca rakip sendikanın sert tepkisiyle karşılaştı. BASK'a bağlı Bağımsız Eğitim-Sen, 'Öcalan'lı ilanlar'a tepki gösterip, 'PKK'lı Sendikalar' tanımını yapınca, her iki sendika da mahkemenin yolunu tuttu. İki öğretmen sendikasının karşı karşıya geleceği davanın Ankara Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 Aralık'ta görüleceği öğrenildi.

Önce gazeteler ilan verildi

Herşey KESK' bağlı EĞİTİM-SEN' in birçok şubesi, bazı gazetelere ilan vermesiyle başladı. Eğitim-Sen'in İmralı cezaevinde yatan Terörist başı Abdullah Öcalan için 'KONGRE-GEL Genel Başkanı ve lideri' unvanını kullanmasıyla ortalık karıştı.

İlan metninde ayrıca, Abdullah Öcalan'ın cezaevindeki koşullarının düzeltilmesi, sağlık durumuna dikkat edilmesi ve hatta başka cezaevine nakledilmesi istenerek, "eğer Türk Devleti bu istemleri yerine getirmez ise tesis edilen barışın bozulabileceği, gerillaların engellenemeyeceği" ifadeleri ima edildi.

Eğitim-Sen'den sert tepki geliyor!

BASK'a bağlı Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve arkadaşları ilan metinlerini toparlayarak bir süre EĞİTİM-SEN Genel Merkezi'nin tavırlarının ne olacağını beklediler.Avcı ve arkadaşları herhangi bir tekzip gelmeyince hemen harekete geçerek tepkilerini, "Eğitimcilerin mi yoksa Öcalan'ın mı Sendikasısınız?" içerikli basın açıklamaları yaptılar.

Eğitim-Sen'in tavrı net değil

Gelişmelerin bundan sonraki aşamasını İnternet haber'e anlatan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Gürkan Avcı ,şöyle konuştu;

"Bizim bu açıklamamızı gazeteler kendi yorumu ile aktardılar.Özellikle Star Gazetesi ? PKK'lı Sendikalar' şeklinde sürmanşet haber yaptı.Bunun üzerine telaşa düşen EĞİTİM-SEN Genel Başkanı açıklama yaptı ama bu açıklamasında ilanları vermediklerini söyleyemediği gibi, ilanları veren şubeler hakkında herhangi bir işlem yapıp-yapmadığını belirtemedi.

İftira kampanyası başlatıldı

"Sadece ilan parası vermediklerini söyleyebildiler" diye konuşan Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü: Burada para verip vermemeleri önemli değil önemli olan Eğitimcilerin alın teri hakkını savunmak için kurulan bir sendikanın hem de Eğitim Sendikasının PKK liderine sahip çıkıp, devlete şartlar öne sürüp tehditler savurmasıdır. Tabi bunu duyan binlerce eğitimci arkadaşımız sendikalarından istifa edince iftira kampanyalarına başladılar"

Şimdi gözler, 4 Aralık'ta Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak davaya çevrildi.

İNTERNET HABER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber