Hekim örgütlerinden eczacılara destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2008 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yasal düzenlemeler ve mevcut uygulamalara ilişkin tepkilerini dile getirmek üzere 21 Aralık'ta Ankara'da miting düzenleyecek eczacılara hekim örgütlerinden destek geldi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu, Türk Eczacıları Birliğinin (TEB) il örgütlerince gerçekleştirilecek eylemleri desteklemeleri için TTB'ye bağlı odalara yazı gönderildiğini, Ankara'daki mitingte ise 40-50 kişilik bir TTB heyetinin bulunacağını söyledi.

TEB yöneticileriyle Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Dev Sağlık-İş ve SES yetkililerinin katılımıyla bir görüşme yaptıklarını ifade eden Bilaloğlu, şöyle konuştu:

"Görüşmede, TEB yetkililerince dile getirilen taleplerin yerinde olduğu ve desteklendiği bildirildi. Çünkü TEB, sağlıkta dönüşümün eczacılar için yıkım olduğunu ve sağlığın piyasalaşması sürecinde zincir eczaneler getirilerek mesleğin büyük bir olumsuzlukla karşı karşıya kalacağını söylüyor. Ayrıca ücretsiz sağlık hizmeti, tüm vatandaşların ilaca kolay erişmesi, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) geri ödemelerinde gecikme yaşanmaması, herkese sağlık ve güvenli gelecek de talep ediliyor. Bunlar, bizim hekimler ve vatandaşlar için duyduğumuz kaygılarla örtüşüyor. Eczacıların kaygıları, tüm sağlıkçılar için geçerli."

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, "TEB'in dile getirdiği taleplere prensipte destek veriyoruz. Ancak bunun nasıl bir destek olacağını Yönetim Kurulunda kararlaştıracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber