En çok uzman hekimler şikayet ediliyor

Haber Giriş : 30 Kasım 2004 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde, hasta haklarının korunması ve hastanelerde yaşanan sorunları önlemek amacıyla kurulan hasta hakları birimlerine 2004 itibarıyla toplam 7 bin başvuru yapıldı.

İnternet üzerinden ve bizzat yapılan başvuruları değerlendiren bakanlık, şikayet eden hastaların yüzde 23'ünü haklı bularak, sorumlu tutulan sağlık personelinden savunma istedi. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Demirel, bu personelin yüzde 20'si hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirterek, ?Haklarında cezai işlem başlatılan personelimiz olduğu gibi gerekli görüldüğü yerde maaş kesintisi dahi yapıldı.? dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve başkanlığını Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'nin yaptığı Türk Tıp Akademisi işbirliği ile ?Hastanın Aydınlatılma Sürecindeki Sorunlarına Etik Yaklaşım? konulu bir panel düzenlendi. Panelde söz alan Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Demirel, hasta hakları konusu üzerinde ciddi adımlar atan Sağlık Bakanlığı'nın, 81 ilin 151 hastane yetkilisine hizmet içi eğitim seminerleri verdiğini kaydetti. 131 başhekim, 150 birim, 150 kurul başkanı olmak üzere 431 hastane sorumlusunu 5 günlük seminerden geçiren bakanlık, 1 Aralık itibarıyla bu hastaneleri yerinde denetleyecek. Demirel, 13 ilde uzman sayısı kadar poliklinik açmayı planladıklarını açıklayarak, 2005'te hasta hakları birimlerini sağlık ocaklarına yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. Demirel, hastaların özellikle uzman hekim konusunda sıkıntıları olduğuna dikkat çekti. İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Sorumlusu Dr. Gülsüm Önal Gürsoy da 10 ay içinde İstanbul'daki hastanelere kurulan hasta hakları birimlerine 3 bin şikayet başvurusu yapıldığını belirtti. Dr. Gürsoy, bu başvuruların yüzde 75'inin çözümlendiğini vurguladı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber