'Zor Alım' silahlarının dağıtımında usûlsüzlük

Haber Giriş : 30 Kasım 2004 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devletin el koyduğu 'zor alım' silahlarının dağıtımında usûlsüzlük yapılarak, bazı kişilere birden fazla silah verildiği tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Devletin el koyduğu zor alım silahlarının dağıtımında usulsüzlük yapıldığı belirlendi. Milli Savunma Bakanlığı'nca belli bir bedel karşılığında milletvekilleri dahil isteyen herkese satılan zor alım silahları, kanun gereği bir kişiye birden fazla verilemiyor.

6136 sayılı Ateşli Silahlar Hakkındaki Kanun'da, "Silah taşıma yetkisine haiz olan veya Bakanlar Kurulu kararı ile silah taşımalarına ve silah edinmelerine izin verilen kişilere zor alım silahlarından bir adet olmak üzere, bedel takdiri suretiyle Makine Kimya Endüstrisi Kurumu aracılığıyla Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilir" deniliyor. Birden fazla sayıda silah satın alan bazı kişilerin, bu silahların tanesini piyasada yüzde 100 karla satabildiği ifade edildi. Milli Savunma Bakanlığı, usulsüzlükle ilgili soruşturma başlattı. Olayın ortaya çıkması üzerine, zor alım silahları ile ilgili yönerge hazırlandı. İç Tedarik Daire Başkanı Tuğgeneral Zafer Çamlıca imzası ile tüm kurum ve kuruluşlara gönderilen yönergede, zor alım silah talebinde bulunacak olanların, başvuru dilekçelerine bundan böyle "Daha önce zor alım tabanca almadım" ifadesinin belirtilmesi istendi.

Milletvekilleri de var...

Birden fazla zor alım silahı alanların arasında bazı milletvekillerinin de olduğu ileri sürüldü. Bakanlık yetkilileri, şimdiye kadar silah için başvuranları binlerce ismi tek tek tarayarak 2 kez veya daha fazla başvuruda bulunmuş olanları belirlemeye çalışıyor. Zor alım silahlarının tercih edilmesindeki en büyük neden, ucuz olması. Daha önce milletvekillerine 220 - 275 milyon liradan satılan bu silahlar, piyasada 500 milyon liraya kadar alıcı bulabiliyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber