Polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki öğrenci için çifte soruşturma

Haber Giriş : 30 Kasım 2004 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızıltepe olayına Meclis incelemesi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 12 yaşındaki oğluyla birlikte öldürülen Ahmet Kaymaz olayını incelemek üzere Mardin'e gelen Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, çalışmalarına başladı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 31 yaşındaki Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur'un öldürülmesi olayını Meclis incelemeye başladı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Nezir Nasıroğlu ile CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Güler, öldürülme iddialarını araştırmak üzere Mardin'e geldi. Beraberlerinde AK Parti Mardin Milletvekili Selahattin Dağ ile uçakla Mardin'e gelen heyet üyeleri, Mardin Valisi Temel Koçaklar'ı makamında ziyaret etti.

Hassas bir konu

Ziyarette konuşan Milletvekili Nasıroğlu, Kızıltepe'deki olay konusunda rapor hazırlamak için Mardin'e geldiklerini söyledi. Milletvekili Güler ise bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamayacağını ifade ederek, şunları söyledi: İncelemenin ardından kapsamlı bir rapor hazırlayacağız. Hassas bir konu; maalesef ortada üzüntü verici bir olay var. Temennimiz kanunlar çerçevesinde kamuoyunu aydınlatmaktır. Bilgilendikten sonra kamuoyuna açıklama yapacağız." Vali Koçaklar, olay yargıya intikal ettiği için açıklama yapmasının doğru olmayacağını belirterek, "Konuyu basın açıklamasıyla duyurmuştuk. Geçen hafta gelen müfettişler bu konuyla ilgili inceleme yaptı. Bu aşamada başka şey söyleyemem" dedi.

Mardin Emniyet Müdürü İsmet Taşhan ile görüştükten sonra Kızıltepe'ye geçen komisyon üyeleri, Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar tarafından karşılandı. İki milletvekili, daha sonra "yas evini" ziyaret etti.

'Soruşturma sürüyor'

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ise, bütçe görüşmeleri sırasında Kızıltepe ilçesinde meydana gelen ve "yargısız infaz" olarak nitelendirilen olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini hatırlattı. Bu olayla ilgili 2 mülkiye müfettişi görevlendirildiğini söyleyen Aksu, "Müfettiş raporlarını bekliyoruz. Raporlar gelir gelmez gereği ne ise yapacağız" dedi.

yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber