Özel hastanelerdeki doktorlar zor günler geçiriyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Aralık 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktorları tehdit edip maaşları düşürdüler

İstanbul Tabip Odası'ndan büyük iddia: Krizi ve Sağlık Bakanlığı'nın fiyat tarifesini bahane eden bazı özel hastaneler hekimlerin haklarını buduyor, işten atmakla tehdit ederek ücretlerini yüzde 30 azaltıyor

Özel hastanelerde kadrolu çalışan hekimlerin zor durumda bırakıldığına dikkat çeken İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, ?Ücretler azaltılmakta, çalışma koşulları zorlaştırılmakta ve işten atılma ile tehdit edilmektedirler?

dedi. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu düzenlediği basın toplantısıyla Sağlık

Dönüşüm Programı'nı eleştirdi, krizin özel hastanelerde hekimlerin haklarını ihlal ettiğini belirtti.

ÜCRETLER AKSIYOR

Prof. Dr. Aktan, İstanbul'da önemli özel hastanelerde hekimlerin ücretlerinde yaklaşık yüzde 30'a varan kesintiye gidildiğini, çalışma sürelerinin uzatıldığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı'nın Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki fiyatların çok düşük olmasının da bahane edildiğini belirten Prof. Dr. Aktan, ?Bu oldu bittiyi kabul etmek istemeyen hekimler işten atılma ile tehdit edilmiş ve bir kısım meslektaşımız işten ayrılmak zorunda kalmıştır. Birçok özel hastane ve tıp merkezinde meslektaşlarımız uzun süredir ücretlerini alamamakta ya da gecikmeli almaktadırlar? dedi.

Fiyat tarifesi yeniden belirlensin

Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun fiyat tarifesini tek taraflı belirlememesi gerektiğini de ifade eden Prof. Dr. Aktan, ?Özel sağlık alanında asgari ücreti belirleme yetkisinin yeniden Türk Tabipleri Birliği'ne verilmeli, SGK ve Sağlık Bakanlığı'nın tek taraflı belirlediği SUT'teki fiyat tarifesinin TTB ile işbirliği yapılarak hazırlanması gerekiyor? dedi. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, özel hastanelerde tüm sağlık çalışanlarının örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasını da istedi.

Avrupa'nın cinsel sağlığı ilk kez bir Türk'e emanet

AVRUPA Cinsel Sağlık Birliği (ESDA) Başkanlığı'na İrem Hattat seçildi. Hattat, 7-11 Aralık 2008 tarihlerinde Brüksel'de düzenlenen Dünya ve Avrupa Cinsel Tıp Birlikleri'nin ilk ortak kongresinde ESDA Başkanlığı'na seçildiğini açıkladı. Hattat, birliğin ?hem ilk Türk hem de ilk kadın başkanı? olduğunu ve 2 yıl görev yapacağını ifade etti. 2002 yılından beri Türkiye'de Aile Sağlığı Araştırma Derneği (ASAD) bünyesinde çalışmalar yürüten İrem Hattat, 2005'te Kopenhag Avrupa Cinsel Sağlık Kongresinde ?Sosyo-Kültürel Faktörlerin Kadınların Cinsel Fonksiyon Sorunlarına Etkisi? konulu araştırmasıyla birincilik ödülüne layık görülmüştü.

Türkan YILMAZER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber