Askerler, internet ortamında hasret gideriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 18:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Teknolojinin baş döndürücü hızla gelişmesiyle birlikte Türkiye'de birçok kamu kuruluş ve sivil toplum örgütleri de bu gelişmeye ayak uydurmaya başladı. Teknolojinin bu nimetinden askeri kışlaların da faydalanması, en çok Mehmetçiklerin ailelerini sevindirdi.

Bir zamanlar mektuplaşarak kınalı kuzularından haber alan asker anaları ve aileleri, şimdilerde kışlalarda kurulan internet kafelerde hasret gideriyor.

İnternet kafenin kurulduğu kışlalardan biri de Hatay'ın Serinyol 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı. 15 bilgisayarın bulunduğu Serinyol 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı internet kafesine, askerler içtima ve eğitimlerden kalan boş zamanlarında geliyor.

Kışladaki internet cafe önünde hasretten uzun kuyruklar oluşturan Mehmetçikler, saatine 1 YTL ödeyerek aileleriyle görüşüyor. Ancak bir saat kadar uzun zamanları olmayanlar ve arkadaşlarının da görüşmesine fırsat tanımak için kimileri 10 dakika kimileri de en çok yarım saat görüşüyor. Kınalı kuzular internet kafeye gitmeden önce ailelerine arayıp bilgisayar başına geçmelerini söylüyor. Daha sonrada kendileri kışladaki internet kafeye koşuyor.

Bilgisayar başına geçen askerlerin parmakları hasretle klavyenin tuşlarına dokunuyor.

Mehmetçiğin hasreti klavyenin tuşlarından sanal ortamda ailelere ulaşıyor. Böyle bir uygulama ise hem askerleri hem de ailelerini sevindiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber