TBMM önünde bütçe protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KESK Genel Başkanı Sami Evren, "2009 bütçesinin geri çekilmesi gerektiğini" savundu.

TBMM'nin Dikmen kapısı önünde toplanan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyesi bir grup, 2009 bütçesiyle ilgili protesto eylemi yaptı. Gruptakiler istemlerini dile getiren pankart açarak, slogan attılar.

Evren, yaptığı açıklamada, 2009 bütçesinin "borç ödeme bütçesi" olduğunu, borçların da büyük ölçüde emekçilerin sırtına yüklenen yüksek vergiler ve kamusal değerlerin satılmasıyla ödendiğini iddia etti. 2009 bütçesini ve hükümeti eleştiren Evren, "Emekçileri yoksulluğa, açlığa, halkı kamu hizmetlerinden yoksunluğa terk eden ve sosyal devleti tümüyle ortadan kaldırmayı amaçlayan bu bütçe geri çekilmelidir" dedi.

Küresel finansal kriz nedeniyle IMF'nin bile dünya ekonomisinin yüzde 2,2 gerileyeceğinin açıkladığını ifade eden Evren, "Hükümetin yüzde 4 büyüme öngördüğünü, ancak bu politikalar devam ederse önümüzdeki yıl küçülmenin kaçınılmaz olduğunu" öne sürdü.

Evren, emekçilerin ekonomik krizin bedelini ödemeyeceğini, işten çıkarmalara, düşük maaş oranlarına, işsizliğe, yoksulluğa ve antidemokratik uygulamalara karşı "kışın soğuk günlerinde bile alanları ısıtacaklarını" söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber