Soldaki partilerde yerel seçimler için ortak aday

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2008 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - Aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile Özgürlük ve Dayanışma Partisinin (ÖDP) de yer aldığı bazı siyasi partiler, 29 Mart 2009 yerel seçimlerine ortak adaylarla katılacak.

Taksim Square Otel'de düzenlenen basın toplantısında, siyasi partilerin seçimlere ilişkin ortak deklarasyonunu Sosyalist Parti (SP) Genel Başkanı Sevim Belli okudu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerine Türkiye'nin kriz ortamında girdiği ileri sürülen deklarasyonda, ABD'de başlayan krizin dünya çapına yayıldığı belirtildi.

"IMF'ye bağlı politikalar uyguladığı" ifade edilen Türkiye'nin, ekonomik krizden en çok etkilenecek ülkelerden olacağı savunulan deklarasyonda şunlar kaydedildi:

"Egemen güçler, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde bugüne kadar uyguladıkları krizi yaratan sömürü politikalarına, piyasacı politikalarına bir kez daha oy istiyor. Yine egemen güçler, devlet olanaklarını da harekete geçirerek AKP eli ile DTP'ye yönelik saldırı politikalarını arttırarak DTP'nin yönettiği yerel yönetimleri ele geçirmeyi hedefliyor. Egemen güçlerin, AKP, CHP ve diğer düzen partilerinin karşısında eşitlikçi-özgürlükçü, halktan yana bir seçeneği ortaya çıkarmak bu yerel seçimlerin temel bir görevi olarak önümüzde duruyor.

İşte bunun için emperyalizme, kapitalizme ve bunların ürettiği gericiliğe karşı çıkan, askeri vesayeti, milliyetçi-ırkçı, ayrımcı ve cinsiyetçi politikaları reddeden, ekolojik dengeyi savunan, Kürt sorununun demokratik çözümünü isteyen, Alevi yurttaşların inanç özgürlüğü ve eşitlik taleplerine sahip çıkan güçler olarak, 29 Mart 2009 yerel seçimleri için bir araya geliyoruz."

Basın açıklamasına ortak deklarasyona imza atan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Aydemir Güler, Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Hakan Öztürk, DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber